Νεότερα από την Ιεραποστολή της Ινδονησίας

Αδελφοί μου αγαπητοί!

Με την βοήθεια του Θεού είμαστε καλά, δόξα τω Θεώ. Θα ήθελα να σας αναφέρω μερικά γεγονότα από την Ιεραποστολή μας εδώ στην Ινδονησία.

  • Πριν από μερικούς μήνες άνοιξα μια ορθόδοξη κοινότητα σε ένα χωριό που λέγεται Sumbul. Το Sumbul είναι 120 χλμ από το κέντρο της Ιεραποστολής μας. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν Ρωμαιοκαθολικοί. Μόλις άκουσαν για την Ορθόδοξη εκκλησία αποφάσισαν να αγκαλιάσουν την ορθόδοξη πίστη. Γι’ αυτό νωρίς το πρωί στις 11 Ιουλίου 2010, οι ενορίτες του Αγίου Δημητρίου Μedan νοίκιασαν ένα πούλμαν για να τελέσουμε το μυστήριο του Χρίσματος και τη Θεία Λειτουργία εκεί. Κατηχούμενοι ήταν 23 άτομα· τα μικρά παιδιά και την νεολαία θα τους βαπτίσουμε τον Νοέμβριο 2010. Η κοινότητα αυτή έχει μικρό παρεκκλησάκι και τέλεσα την Θεία Λειτουργία εκεί μέσα και δεν χωρούσαμε όλοι. Γι’αυτό έχουμε σκοπό να κτίσουμε μια εκκλησία ακριβώς στο μεγάλο δρόμο (εθνική οδός) διότι μόλις αγοράσαμε ένα οικόπεδο (2700 μέτρα). Σας στέλνω φωτογραφίες από την διακονία μας εκεί και φωτογραφίες από το οικόπεδο που θέλουμε να κτίσουμε την εκκλησία. Η εκκλησία διαστάσεων 10 x 24 μ. θα κοστίσει 40.000 ευρώ. Επίσης στο χωριό που λέγεται Hiligeo, Lahumi Νίας επιθυμούν να γίνουν ορθόδοξοι. Εκεί υπάρχουν 36 οικογένειες με 180 άτομα. Ότανγίνουν οι βαπτίσεις θα πρέπει να τους κτίσουμε καινούργια εκκλησία. Και αυτή θακοστίσει 40.000 ευρώ. Σας παρακαλώ να μας βοηθήσετε. Ενημερώστε τους φίλους σας και κάνουμε προσευχή να βρεθεί κάποιος δωρητής για τις δύο αυτές εκκλησίες.
  • Αγαπητοί μου αδελφοί, στις 12 Ιουλίου 2010 όλα τα σχολεία μας αρχίζουν καινούργιο σχολικό έτος. Στο Σχολείο μας «Αγία Σοφία» έκαναν εγγραφές 40 παιδιά στο παιδικό σταθμό, 50 παιδιά στο Δημοτικό, 20 παιδιά στο Γυμνάσιο, 24 παιδιά στο Λύκειο. Στο σχολείο «Άγιος Νικήτας» έκαναν εγγραφές 30 παιδιά στο παιδικό σταθμό, 56 παιδιά στο Δημοτικό. Στο Σχολείο μας «Άγιος Νικόλαος» Νιάς έκαναν εγγραφές 14 παιδιά στο Γυμνάσιο. Στην Θεολογική Σχολή μας «Απόστολος Παύλος» του Μedan έκαναν εγγραφές 70 άτομα.
  • Η Σωτηρία τελείωσε ένα χρόνο στην Ιατρική Σχολή. Της αρέσει πολύ. Κάθε απόγευμα πηγαίνει στην κλινική μας «Θεοτόκος» του Μedan και βοηθά τους ιατρούς και νοσοκόμες. Σας στέλνω φωτογραφίες της Σωτηρίας και της Ιατρικής Σχολής. Αγαπητοί μου, τον Αύγουστο 2010 θα αρχίσει το καινούργιο σχολικό της έτος και πρέπει να πληρώσουμε τα δίδακτρα της Σωτηρίας. Το ποσό είναι 3000 ευρώ το χρόνο. Εάν είναι δυνατόν αδελφοί μου, να μας βοηθήσετε για το θέμα αυτό.
  • Οι εργασίες για την ανέγερση του κτιρίου της Ακαδημίας μας, προχωρούν κανονικά· τώρα ρίξαμε την πλάκα επάνω. Έχουμε πρόγραμμα, εάν είναι δυνατόν να τελειώσουμε το έργο σύντομα. Μέχρι τώρα έλαβα χρήματα 60.000 ευρώ και συνεχίζουμε την κατασκευή της οικοδομής. Καταλαβαίνω την δυσκολία που αντιμετωπίζετε εσείς στην Ελλάδα σχετικά με την οικονομική κρίση. Γι’ αυτό φοβάμαι να σας ζητήσω τα υπόλοιπα που έχουμε προγραμματίσει για την οικοδομή. Βεβαίως από τα 100.000 ευρώ που σας ζήτησα τα 5.000 ευρώ προορίζονται για την επίπλωση. Γι’ αυτό, κύριοι αγαπητοί μου, γνωρίζετε καλύτερα τι πρέπει να κάνετε για την ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Σουμάτρα της Ινδονησίας. Πάλι σας ευχαριστώ πάρα πολύ δια την μεγάλη σας προσφορά δια την ορθόδοξη Ιεραποστολή στην μακρινή Ινδονησία. Ο καλός μας Θεός να σας ευλογήσει.

Με πολλές ευχές

π. Χρυσόστομος Μανάλου

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων