Ενημέρωση από τον π. Χρυσόστομο Manalu

Ελλογιμώτατε κύριε Πρόεδρε, χαίρετε εν Κυρίω!

Με την βοήθεια του Θεού είμαστε καλά. Δόξα τω Θεώ! Περάσαμε πολύ ωραία το Πάσχα στην Ινδονησία. Εσείς πώς περάσατε αδελφοί μου; Αδελφοί μου θα ήθελα να μοιράσω μερικά βάρη που έχει η Ιεραποστολή εδώ στην Ινδονησία.

  • Πρίν από 5 χρόνια, ίδρυσα μια Θεολογική Σχολή στην Ινδονησία και έχει αναγνωριστεί από την κυβέρνηση. Τον περασμένο Νοέμβριο είχαμε την πρώτη αποφοίτηση. Τώρα ήλθε η ώρα να ανανεώσουμε την άδεια λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής στο τέλος του Αυγούστου 2009. Η κυβέρνηση μάς ζήτησε να έχουμε βιβλία στην βιβλιοθήκη της Σχολής το λιγότερο 5000. Τα βιβλία που έχουμε τώρα είναι μόνο 1000. Βεβαίως μπορούμε να αγοράσουμε βιβλία εδώ στην Ινδονησία αλλά δεν έχουμε αρκετά χρήματα για να το πραγματοποιήσουμε. Έχουμε πρόγραμμα να τα αγοράσουμε τα βιβλία. Τα χρήματα θα προσπαθήσουμε να τα μαζέψουμε μέχρι τη μέση Αυγούστου 2009, θα τα αγοράσουμε και στην συνέχεια θα κάνουμε την αίτηση για την ανανέωση της λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής μας στην κυβέρνηση της Ινδονησίας.
  • Τώρα έχουμε μια αδελφή εδώ στην Ινδονησία και Θεού θέλοντος θα αρχίσουμε να κτίζουμε μια γυναικεία Μονή. Η αδελφή Αγνή έχει μάθει την μοναχική ζωή στην Ιερά Μονή Κάτω Παναγιάς στην Άρτα για πέντε χρόνια.
  • Στις 3 Μαΐου 2009 τελέσαμε τη βάπτιση του Ιωάννη Imanuel Simurat και της Κωνσταντίνας Yestinta Purba στο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μεδάν.
  • Στις 12 Μαΐου 2009 κοιμήθηκε ο πρώτος ορθόδοξος χριστιανός που τον βάπτισα πριν από 10 χρόνια, ο κύριος Κωνσταντίνος (ο πατέρας μου κατά σάρκα). Την κηδεία του τελέσαμε την Παρασκευή στο χωριό του Siparbue. Αυτά είναι τα νέα μας αδελφοί μου.

Με πολλές ευχές

π. Χρυσόστομος Μανάλου

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων