Ευχαριστίες από το Λάγκος

Αγαπητοί αδελφοί.

Έχοντας επιστρέψει στην έδρα μου, μετά την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Ελλάδα, νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας για να σας εκφράσω τις από καρδίας θερμές ευχαριστίες μου για την ζεστή υποδοχή σας, για πρώτη φορά, στα γραφεία της Αδελφότητος, τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2009.

Το έργο της Αδελφότητος μου ήταν γνωστό τόσο από τις σελίδες του περιοδικού σας, όσο και από τις αναφορές του Μακαριωτάτου και άλλων αδελφών συνεπισκόπων. Εκείνο το οποίο όμως προσωπικά διεπίστωσα είναι η ορθή, κατ’ εμέ τουλάχιστον, προσέγγιση πτυχών του ιεραποστολικού έργου και η κατάθεση ρεαλιστικών σκέψεων και προτάσεων για θεμελιακή δουλειά, για μακροπρόθεσμες και βιώσιμες επιλογές.

Είμαι ευγνώμων για την εκφρασθείσα διάθεση σας να στηρίξετε την δημιουργία Ιεραποστολικού Κέντρου στην πόλη Awo-Idemili, της Πολιτείας Imo, πού βρίσκεται στην ανατολική Νιγηρία.

Ευχαριστώ θερμά για την απόφασή σας να επεκτείνετε και στην Μητρόπολη μας, το πρόγραμμα «Υιοθεσίας», που ήδη έχετε ξεκινήσει σε άλλες εκκλησιαστικές επαρχίες του Θρόνου.

Είθε ο Κύριος να στηρίζει τις προσπάθειες και τους αγώνες σας, να σας χαρίζει υγεία και μακροημέρευση και να εκπληρώνει κάθε σας προσδοκία.

Με ευχαριστίες και ιδιαίτερη τιμή

Ο Μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος

 

Μικρό σχόλιο: Ήδη μέσω δωρητού και συνεργάτου της αδελφότητός μας αναλάβαμε την κατασκευή ιερού ναού στην επαρχία Imo της Ανατολικής Νιγηρίας στο όνομα του Αγίου Χριστοφόρου. Ευχόμεθα το έργο να προχωρήσει καλά και να ολοκληρωθεί το σχεδιαζόμενο ιεραποστολικό κέντρο.

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων