Ομιλία Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνα

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Ωκεανίας κ. Μύρων παρευρέθηκε και μίλησε στη σύναξη της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής στη Θεσσαλονίκη. 

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην παρουσία και την εξέλιξη της Ορθοδοξίας στα νησιά του Νότιου Ειρηνικού Ωκεανού, στους ιερούς ναούς που έχουν χτιστεί καθώς και στο ορφανοτροφείο που φροντίζει μικρά παιδιά στη Λαουτόκα.

Ιδιαίτερα τόνισε την προσοχή που απαιτείται για τη σωστή μετάδοση της Ορθοδοξίας στις αγνές ψυχές των ιθαγενών, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στον Μητροπολίτη πρώην Γάνου και Χώρας κ. Αμφιλόχιο (Τσούκο) που με στοργή, πίστη και αγάπη για τον κάθε άνθρωπο ξεκίνησε πριν 17 χρόνια το πρωτοπόρο ιεραποστολικό έργο στην περιοχή.

Τέλος, μνημόνευσε τον μακαριστό π. Βαρνάβα Nair, ιθαγενή ιερέα των Φίτζι, που αναδείχθηκε πρότυπο αρετής και αγιότητας και έγινε σημείο αναφοράς για τους ντόπιους ανθρώπους κάθε ομολογίας.

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο τρία μέλη της Αδελφότητας που επισκέφθηκαν τα Φίτζι τον Αύγουστο: η οφθαλμίατρος Κατερίνα Αλεξάνδρου που επί 20 ημέρες εξέταζε δωρεάν τους κατοίκους της περιοχής προσφέροντάς τους γυαλιά οράσεως ανάλογα με την ανάγκη τους, η εκπαιδευτικός Αγγελική Αρναούτη και ο μηχανικός Πρόδρομος Καλαϊτζίδης, οι οποίοι τόνισαν τον ενθουσιασμό τους για το ιεραποστολικό έργο στα Φίτζι, όπου θαύμασαν την αγάπη της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ζηλανδίας για τον τοπικό πληθυσμό.

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων