Άμεσες Ιεραποστολικές Ανάγκες

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Επικοινωνούμε μαζί σας στο ξεκίνημα της εκκλησιαστικής χρονιάς, για να σας ευχηθούμε κάθε ευλογία από τον Κύριο στο πολύτιμο έργο σας για την στήριξη των ιεραποστολικών κλιμακίων σε όλο τον κόσμο. Η μέχρι στιγμής υποστήριξή της Αδελφότητάς σας προς την Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας υπήρξε μεγάλη και σημαντική και σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Οι ανάγκες όμως είναι ασταμάτητες, για αυτό επιτρέψτε μας να σας εκθέσουμε μερικές από τις κυριότερες.

Στην επισκοπή μας υπάρχουν πάρα πολλά ορφανά παιδιά, που έχασαν τους γονείς τους από το AIDS. Αυτά τα παιδιά τα παίρνουμε στα σχολεία της Επισκοπής μας, όπου τους παρέχεται μόρφωση, διαμονή και διατροφή. Μέχρι στιγμής σπουδάζουν 130 Ορθόδοξα ορφανά και πτωχά παιδιά. Παρακαλούμε, βοηθήστε τα παιδιά να σπουδάσουν και να έχουν μέλλον για τη ζωή τους. Κάθε υποτροφία στοιχίζει 420 ευρώ τον χρόνο.

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό της Ορθόδοξης Ιεραποστολής είναι να δημιουργεί τοπικό κλήρο και στελέχη για τη συνέχιση του ιεραποστολικού έργου. Εδώ η έλλειψη των κληρικών-ιεραποστόλων είναι μεγάλη. Έχουμε 190 ενορίες, που εξυπηρετούνται από 33 ιερείς. Αναλογούν σε κάθε ιερέα 6 ενορίες! Ουσιαστικά, οι περισσότερες ενορίες είναι αποίμαντες, καθώς λειτουργούνται 2-3 φορές τον χρόνο. Έχουν να χειροτονηθούν νέοι ιερείς μια δεκαετία.

Ο άμεσος, λοιπόν, στόχος μας είναι η δημιουργία και λειτουργία της Ακαδημίας Ορθοδόξου Ιεραποστολής – Ιερατικής Σχολής στην Μπουκόμπα, από την οποία θα προέλθουν οι νέοι ιερείς-ιεραπόστολοι της Επισκοπής μας. Ο προϋπολογισμός της ανεγέρσεως της ιερατικής σχολής ανέρχεται στις 180.000 ευρώ.

Η επισκοπή ήδη λειτουργεί την Ιερατική Σχολή «Ευαγγελιστής Μάρκος» για νέους ιερείς, προσωρινά σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Επισκοπείου. Φιλοξενεί 40 υποψήφιους ιερείς. Η διαμονή και η διατροφή τους στοιχίζουν 500 ευρώ την εβδομάδα.

Ζητούμε την προσευχή και τη βοήθειά σας, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της δημιουργίας της Σχολής, είτε με προσωπική παρουσία θεολόγων καθηγητών, που θα είναι γνώστες της αγγλικής γλώσσας και θα μπορούν να διδάξουν, είτε με οικονομική ενίσχυση. Οι νέοι που θέλουν να γίνουν ιερείς χρειάζονται την στήριξή σας!

Εμπιστευόμαστε το έλεος του Θεού και τη δική σας ευαισθησία, που πάντοτε μάς συντρέχει μέσω της ιστορικής Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής.

† Ο Μπουκόμπας Χρυσόστομος

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων