Ευάρεστος Θεώ γενόμενος ηγαπήθη

Εὐάρεστος Θεῷ γενόμενος ἠγαπήθη

Πρόκειται για τον αγαπητό μας αδελφό και πατέρα Βαρνάβα, εφημέριο και πνευματικό πατέρα της αρτισύστατης Ορθοδόξου κοινότητος της Λαμπάσας, στο δεύτερο μεγάλο νησί των Φίτζι, το Βάνουα Λέβου.

Ήταν ξαφνικό το μήνυμα της εκδημίας του και μας συγκλόνισε, γιατί ήταν ακόμη νέος και στην ακμή της ιεραποστολικής του δραστηριότητας.

Κάθε Κυριακή και εορτή πήγαινε ο ίδιος στα χωριά με το αυτοκίνητο της ενορίας και μετέφερε όλους εκείνους που ήθελαν να εκκλησιαστούν αλλά δεν υπήρχαν συγκοινωνιακά μέσα για να τους μεταφέρουν. Επισκεπτόταν τους ασθενείς στα σπίτια τους και στο νοσοκομείο και σκορπούσε τις λίγες οικονομίες του σε κάθε φτωχό και ανήμπορο της ενορίας του. Ήταν ένας επιτυχημένος ιθαγενής κληρικός που καρποφόρησε πλουσίως στο τροπικό κλίμα του τόπου του και ανέδειξε την Ορθοδοξία ζωντανή πραγματικότητα και δένδρο καρποφόρο που απέδωσε και θα αποδώσει πολλούς καρπούς.

Τον έκλαψαν η εκλεκτή πρεσβυτέρα του Μαρία και τα αγαπημένα παιδιά τους και μαζί τους όλοι εμείς που με ένα στόμα αναφωνούμε Αιωνία του η μνήμη, αγαπητέ μας πατέρα Βαρνάβα. Και είθε το κενό που αφήνεις γρήγορα να καλυφθεί από εκλεκτό και ισάξιο με εσένα διάδοχο και συνεχιστή του έργου.

† Ο από Νέας Ζηλανδίας Γάνου και Χώρας Αμφιλόχιος

Δείτε περισσότερα

Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο Βόρειο Κονγκό

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής στη Θεσσαλονίκη η πρώτη παρουσίαση του Πατριαρχικού Επιτρόπου Κισανγκάνι (Kisangani)

Η Ορθοδοξία στην Κολομβία

Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος, βοηθός επίσκοπος της Μητρόπολης Μεξικού για την Κολομβία και τη Βενεζουέλα. Ο Θεοφιλέστατος διηγήθηκε