Βαδίζοντας ιεραποστολικά

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Σας χαιρετώ από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στη θλιβόμενη και πληγωμένη χώρα της Σιέρρα Λεόνε. Αυτή η αιματοβαμμένη γη υποφέρει τα τελευταία 25 χρόνια. Η μία καταστροφή μετά την άλλη. Το μεγάλο αυτό γεγονός άρχισε με ένα βάρβαρο εμφύλιο πόλεμο που είχε διάρκεια 12 χρόνια. Ο πόλεμος έληξε το 2002 αλλά έφερε τόσο μεγάλη καταστροφή, που η Σιέρρα Λεόνε είναι μέχρι σήμερα από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου.

Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή άρχισε εκ του μηδενός το 2007. Λαμβάνοντας την ευλογία του Μακαριωτάτου πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής αρχίσαμε το ιερό ευαγγελικό έργο με τη βοήθεια ιεραποστολικών οργανισμών από την Ελλάδα, την Αυστραλία και τις Η.Π.Α. Δημιουργήσαμε εκκλησιαστικά και φιλανθρωπικά έργα και ευγνωμονώ τους αδελφούς που προσέφεραν για αυτά. Μέχρι στιγμής έχουμε 3 νηπιαγωγεία, 2 σχολεία, ένα Ορθόδοξο ιεραποστολικό κολλέγιο, 2 κλινικές, 2 ορφανοτροφεία, 3 μεγάλες εκκλησίες και πάμπολλες βαπτίσεις. Όλες μας αυτές οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν προς τον πολύπαθο λαό.

Η Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής από την πρώτη στιγμή μάς αγκάλιασε στοργικά παρέχοντας οικονομική βοήθεια αλλά και 18 κοντέινερ ως ανθρωπιστική συνδρομή.

† Ο Νικοπόλεως Θεμιστοκλής

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων