Ιεραποστολικό Κέντρο «Νικόδημος Σαρίκας»

Με την χάρη του Θεού και τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β´, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος ξεκινά να κτίσει ένα ακόμη Ιεραποστολικό Κέντρο, το τρίτο στην Τανζανία μετά την Ιρίγγα και το Μορογκόρο.

Ο Θεός ευλόγησε αυτά τα 15 χρόνια ιεραποστολικής εργασίας του Σεβ. στην Τανζανία, έτσι ώστε μέχρι σήμερα να έχουν κτισθεί και 34 Ιεροί Ναοί, οι ανάγκες όμως είναι ακόμη πολύ μεγάλες λόγω της πλούσιας ιεραποστολικής καρποφορίας!

Από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης, άρχισαν να καταφθάνουν στο μεγάλο οικόπεδο της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως, πάνω στην κεντρική οδό της πρωτευούσης, οι ιθαγενείς ιερείς, μέλη της Ελληνικής Κοινότητος, αναγνώστες και πολλοί πιστοί και κατηχούμενοι για να υποδεχθούν τον Πατριάρχη τους.

Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β´, μετά την λήξη της ακολουθίας του αγιασμού και της θεμελίωσης αναφέρθηκε στον πρώτο Ιεραπόστολο της Τανζανίας, τον Αρχιμανδρίτη Νικοδήμο Σαρίκα, ο οποίος κατήχησε και βάπτισε τους πρώτους ιθαγενείς ορθόδοξους Τανζανούς πριν από σχεδόν 80 χρόνια!

Θέλουμε λοιπόν να σας παρακαλέσουμε, αγαπητοί αναγνώστες, να σταθείτε δίπλα μας σε αυτή τη νέα προσπάθεια για τη δημιουργία του πρώτου Ιεραποστολικού Κέντρου στην πρωτεύουσα της Τανζανίας στο Ντάρ ες Σαλαάμ, η οποία θα κοστίσει 25.000 €.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων