Ο επίσκοπος της νεοσύστατης τρίτης επισκοπής της Τανζανίας

Στις 11 Δεκεμβρίου 2016, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος προεξήρχε της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Πατριαρχικό και Καθεδρικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας και κατά τη διάρκεια αυτής τέλεσε τη χειροτονία του νέου Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος (Νικολαΐδης) γεννήθηκε στα Γιαννιτσά το 1964. Είναι Πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Φλωρίνης και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1986 είναι μοναχός τής Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας των Μητροπόλεων Φλωρίνης και Κίτρους, ενώ από το 2004 έως το 2011 διακόνησε σε διάφορα Ιεραποστολικά κλιμάκια της Αφρικής, διατελέσας Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως στην Τανζανία. Το Δεκέμβριο του 2013, μετέβη στην Αλεξάνδρεια, όπου υπηρέτησε ως Σχολάρχης της Πατριαρχικής Σχολής του Αγίου Αθανασίου, ως Κωδικογράφος και Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Πατριάρχου. Την 17η Νοεμβρίου 2016 εξελέγη παμψηφεί Επίσκοπος της νεοσύστατης Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας.

Η Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής με συγκίνηση χαιρετίζει την ανάληψη των νέων ιεραποστολικών αγώνων από το Θεοφιλέστατο και του εύχεται να συνεχίσει την πλούσια καρποφορία του προκατόχου του. Άξιος!

Δείτε περισσότερα

Εξωτερική Ιεραποστολη #250

Με τη χάρη του Θεού, το τριμηνιαίο περιοδικό μας “Εξωτερική Ιεραποστολή” συμπληρώνει 250 τεύχη απρόσκοπτης και συνεχούς κυκλοφορίας. Στο νέο τεύχος Σεπτεμβρίου

Εξωτερική Ιεραποστολή #249

Κυκλοφόρησε το καλοκαιρινό τεύχος της Εξωτερικής Ιεραποστολής με νέα και ανταποκρίσεις από 14 ιεραποστολικά κλιμάκια από την Αφρική, την Ασία, την Ωκεανία.