Η αγάπη ου ζητεί τα εαυτής

Με τη χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου και την ανύστακτη μέριμνα του Σεβ. Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Δημητρίου, συνεχίζεται η προσπάθειά μας για τον εαυγγελισμό των αδελφών μας στην Τανζανία και την ανακούφισή τους από τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν, ιδιαιτέρως τα παιδιά.

Όμως, είναι ριζωμένη μέσα μας βαθιά η πεποίθηση ότι τα παιδιά στο ιεραποστολικό κέντρο της Iringa πίνουν το γάλα και τις βιταμίνες χάρη στη δική σας αγάπη. Εσείς, τα ευλογημένα τέκνα της Εκκλησίας του Χριστού, εφαρμόζοντας στη ζωή σας τα λόγια και το παράδειγμά Του δεν αρκείσθε στο να φροντίζετε μόνο την εκπλήρωση των δικών σας αναγκών, αλλά ανοίγετε την καρδιά και τα χέρια σας και αγκαλιάζετε αυτά τα παιδιά της Ιρίγκα τα φτωχά και τα φέρνετε κοντά σας, αισθανόμενοι ότι είναι δικά σας παιδιά.

Συνεχίστε, αδέλφια· συνεχίστε αυτό τον ωραίο αγώνα της αγάπης στους ελάχιστους αδελφούς του Χριστού, για να ακούσετε την ημέρα της δίκαιης ανταπόδοσης το

επείνασα και εδώκατέ μοι φαγείν, εδίψησα και εποτίσατέ με, γυμνός ήμην και περιεβάλετέ με.

Νέες προτεραιότητες για την Ιεραποστολή μας στην Τανζανία

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ενημερώσουμε την αγάπη σας για δύο προτεραιότητές μας:

  • Η πρώτη αφορά ένα πολύ φτωχό χωριό της Ιρίγκας, που ονομάζεται Μσισίνα. Εκεί λοιπόν χτίσαμε την εκκλησία του Αγίου Χριστοδούλου και ανοίξαμε γεώτρηση, για να έχουν συνεχές και καθαρό νερό οι κάτοικοι. Για να αντιληφθείτε το μέγεθος των αναγκών τους, αρκεί να σας ενημερώσουμε ότι λόγω της ελλείψεως του νερού, δεν ήταν δυνατόν ούτε ζώα να τρέφουν. Εκεί, λοιπόν, μετά τη γεώτρηση, για την οποία ευχαρίστησαν με θερμές εκδηλώσεις το Σεβασμιώτατο κ. Δημήτριο κατά την πρόσφατη ποιμαντική Του επίσκεψη, τον παρακάλεσαν να κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε το συντομότερο να έχουν δημοτικό σχολείο, γιατί τα παιδιά αναγκάζονται να πεζοπορούν καθημερινά, περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα, προκειμένου να μάθουν τα στοιχειώδη και να μη μείνουν αναλφάβητα. Όμως, πολλά παιδιά, αδυνατώντας να πραγματοποιούν αυτό το κουραστικό και πολλές φορές επικίνδυνο λόγω καιρικών συνθηκών ταξίδι, μένουν αγράμματα. Αγαπητοί και πολύτιμοι συνεργάτες της προσπάθειάς μας, στο σημείο αυτό, να μας επιτρέψετε να σας ενημερώσουμε ότι για το κτίσιμό του, είναι απαραίτητο να συγκεντρωθεί το ποσό των 30.000 ευρώ.
  • Το δεύτερο που θα θέλαμε να ενημερώσουμε είναι ότι τα δέκα χιλιάδες αντίτυπα της Καινής Διαθήκης στη γλώσσα Σουαχίλι, τα οποία ευγενώς χρηματοδοτήσατε, τελείωσαν. Αυτό σημαίνει ότι δέκα χιλιάδες οικογένειες έχουν στο σπίτι τους το σωτήριο λόγο του Χριστού μας και μπορούν να τον μελετούν και να λαμβάνουν το ύδωρ το ζων, το αλλόμενον εις ζωήν αιώνιον. Όπως αντιλαμβάνεστε, αγαπητοί, στόχος ημών των ιεραποστόλων, αλλά, πιστεύουμε, και υμών των πολύτιμων συνεργατών μας είναι κάθε οικογένεια νεοφωτίστων να έχει δωρεάν στο σπίτι της το βιβλίο της Καινής Διαθήκης ως πολύτιμη παρακαταθήκη. Υπολογίζουμε ότι πέντε χιλιάδες ευρώ θα δώσουν τη δυνατότητα πραγματώσεως αυτού του στόχου.

Ευχαριστούντες για την ολοπρόθυμη εκ μέρους σας συνδρομή στον αγώνα μας, ευχόμαστε η χάρις του αγαπήσαντος υμάς και παραδόντος εαυτόν υπέρ ημών Κυρίου μας Ιησού Χριστού, να σας χαρίζει εκατονταπλάσια από αυτά που προσφέρετε στον αγρό της Εξωτερικής Ιεραποστολής και, το σπουδαιότερο όλων, να κληρονομήσετε ζωήν αιώνιον.

Ο Πρωτοσύγκελλος
Αρχιμ. Φώτιος Χατζηαντωνίου

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων