Τα παιδιά του Νότιου Σουδάν

Το Νότιο Σουδάν είναι το νεότερο ανεξάρτητο κράτος στον κόσμο, που σχηματίστηκε τον Ιούλιο του 2011. Η πλειοψηφία των κατοίκων του είναι Χριστιανοί, ενώ ο Ορθόδοξος πληθυσμός εκτιμάται σε μερικές χιλιάδες.

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ Θεοδώρου, περάτωσαν την κατήχησή τους ακόμη πέντε παιδιά από το Νότιο Σουδάν και βαπτίστηκαν. Τα παιδιά αυτά κατάγονται από μια χώρα που μαστίζεται πλέον από ποικίλα δεινά: εμφύλιο πόλεμο, προσφυγιά, πείνα, επιδημίες χολέρας και πρόσφατα και επιδημία Έμπολα. Μέσα σ’ όλα αυτά η επιβίωση είναι μεγάλο κατόρθωμα.

Με τη βάπτιση τους σήμερα, αυτά τα παιδιά δηλώνουν σιωπηλά, σε όλη τη δυτική κοινωνία του κομφορμισμού και της αδιαφορίας για την Εκκλησία του Χριστού, ότι η ζωή δεν αφορά μόνο στην επιβίωση αλλά την ξεπερνά, προχωρά πέρα από το βιολογικό ένστικτο, αντλώντας τη δύναμη και το κουράγιο για τη ζωή από την Πηγή της ζωής που δεν είναι άλλη από τον ίδιο τον Χριστό.

Η υπομονή στο μαρτύριο και η μαρτυρία τους με τη βάπτισή τους φανερώνουν περίτρανα τον αγώνα τους για πνευματική ζωή, του οποίου ο Θεός με κατέστησε μάρτυρα και με αυτή την ιδιότητα σας μεταφέρω τα γεγονότα.

Νουβίας

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Εσείς και τα μέλη της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής είστε οι συνοδοιπόροι αυτών των παιδιών σε αυτό τον αγώνα. Στις αρρώστιες, τους κόπους, τις αγωνίες, τους κινδύνους, είστε μαζί μας, μας κάνετε να μην αισθανόμαστε μόνοι.

Ο Θεός να σας ευλογεί και να σας χαριτώνει για όσα προσφέρετε στην Εξωτερική Ιεραποστολή.

Με εν Χριστώ αγάπη και εκτίμηση
† Ο Νουβίας Νάρκισσος

Δείτε περισσότερα

Εξωτερική Ιεραποστολη #250

Με τη χάρη του Θεού, το τριμηνιαίο περιοδικό μας “Εξωτερική Ιεραποστολή” συμπληρώνει 250 τεύχη απρόσκοπτης και συνεχούς κυκλοφορίας. Στο νέο τεύχος Σεπτεμβρίου

Εξωτερική Ιεραποστολή #249

Κυκλοφόρησε το καλοκαιρινό τεύχος της Εξωτερικής Ιεραποστολής με νέα και ανταποκρίσεις από 14 ιεραποστολικά κλιμάκια από την Αφρική, την Ασία, την Ωκεανία.