Πρώτη ομαδική βάπτιση παιδιών του Νοτίου Σουδάν

Με την χάρη του Θεού και την ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ Θεοδώρου B’, την Τρίτη 25η Φεβρουαρίου ε.ἐ. ο Σεβ. Μητροπολίτης Νουβίας κ.Νάρκισσος, ετέλεσε την πρώτη ομαδική βάπτιση παιδιών του Νοτίου Σουδάν.

Πρόκειται για παιδιά που είχαν μείνει αβάπτιστα για πολλά χρόνια, εξ αιτίας του εμφυλίου πολέμου στην ευρύτερη περιοχή του Νότου. Η ευλογία και η χαρά ήταν έκδηλες στα πρόσωπα των νεοβαπτισθέντων παιδιών. Η συγκίνηση και η ευγνωμοσύνη ήταν ζωγραφισμένες στη μορφή των παρευρισκομένων γονέων και συγγενών που ανέμεναν για χρόνια αυτή τη στιγμή. Βαπτίσθηκαν εννέα παιδιά από νηπιακή μέχρι την ηλικία των δεκαέξι ετών. Στο τέλος του Μυστηρίου, ο Σεβασμιώτατος απεύθυνε στα παιδιά λόγο νουθεσίας και πνευματικής οικοδομής. Στην Βάπτιση παραβρέθηκαν ο Πρόξενος του Νοτίου Σουδάν κ.Robert Ring Ring και ο Πρόεδρος της Κοινότητος του Ουάου κ.Αριστοτέλης Κικέζος από όπου κατάγονται τα παιδιά.

Κατόπιν στην αυλή του ναού ακολούθησε δεξίωση που είχαν ετοιμάσει οι μητέρες των παιδιών. Όλοι μας ανεξαιρέτως βιώσαμε μια εσωτερική χαρά και ηρεμία, αλλά και γαλήνη, ένδειξη της παρουσίας του Θεού.

Δοξάζουμε τον Θεό για τις μεγάλες αυτές ευλογίες!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Νουβίας.

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων