Επιτυχίες του Δημοτικού Σχολείου της Αναστάσεως Blantyre

Παιδιά του Δημοτικού μας Σχολείου με Πασχαλινά αβγά
Παιδιά του Δημοτικού μας Σχολείου με Πασχαλινά αβγά

Αγαπημένοι μας αδελφοί, χαίρετε εν Κυρίω.

Με την ευχή του Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιωακείμ, ζήσαμε και φέτος το Πάσχα στο Μαλάουι. Μέσα από τις κατανυκτικές και λαμπρές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας με χαρά διαπιστώνουμε ότι αυτό το Πάσχα, η Αναστάσιμη χαρά άγγιξε και γέμισε με φως και ελπίδα πολλές αφρικανικές καρδιές…

Μεγάλη είναι η χαρά μας, που καθημερινά βλέπουμε τη νεοϊδρυμένη ενορία της Αναστάσεως να ευλογείται και να αξιώνεται πνευματικές χαρές…

Η ευγνωμοσύνη των ενοριτών καθημερινά μεγαλώνει και εκδηλώνεται και, καθώς εδώ και καιρό λειτουργεί το Δημοτικό Σχολείο, ο αριθμός των παιδιών αυξάνεται!

Η ενορία αυτή και το Δημοτικό Σχολείο, δίπλα στο Ναό, είναι μια καθαρή ομολογία πίστεως, καθώς γονείς, περαστικοί και μαθητές ολοένα και ενδιαφέρονται, ρωτούν να μάθουν για την πίστη μας και ολοένα καταλαβαίνουν και αντιλαμβάνονται την αλήθεια και τη μοναδικότητα της Ορθοδοξίας!

Για το λόγο αυτό, με πολλή φροντίδα επιμελούμαστε το πρόγραμμα διδασκαλίας. Έτσι,

εκτός από το επίσημο κρατικό πρόγραμμα, το Σχολείο μας παράλληλα ακολουθεί ένα Ορθόδοξο πρόγραμμα κατάλληλο, ώστε σιγά-σιγά να σπείρουμε στις ψυχές τόσο των παιδιών όσο και των δασκάλων τον σπόρο της Ορθοδοξίας.

Έτσι, στο χώρο του σχολείου ιδρύθηκε δανειστική βιβλιοθήκη με Ορθόδοξα βιβλία στα αγγλικά και στα τσιτσέουα, απ’ όπου οι μαθητές και οι δάσκαλοι μπορούν να δανείζονται.
Τα μαθήματα ξεκινούν καθημερινά με όλους τους μαθητές να λένε το τρισάγιο και το σύμβολο της πίστης μας και στις δύο γλώσσες.

Κάθε Παρασκευή, ο ιερέας της ενορίας π. Νικόδημος μιλάει σε όλο το σχολείο για την Ορθόδοξη πίστη μας για μία ώρα. Επίσης μία φορά το μήνα γίνεται αγιασμός και Θεία Λειτουργία, όπου συμμετέχει όλο το σχολείο. Με αυτόν τον τρόπο κάποια παιδιά μεγαλώνουν στην αγκαλιά της Ορθόδοξης πίστης.

Το σχολείο μας στις κρατικές εξετάσεις, ανάμεσα σε 700.000 μαθητές, κατατάχτηκε στην 20η θέση επιτυχίας! Αυτό είναι μεγάλο θαύμα και ευλογία του Χριστού και της Παναγίας μας, εάν σκεφτεί κανείς ότι ανοίξαμε μόλις πριν 2 χρόνια και έτσι φαίνεται καθαρά η χάρις και η ευλογία του Πανάγαθου Θεού.

Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι μάς μίσησαν και προσπάθησαν να κάνουν μάγια και γενικά προσπάθησαν να μας διαβάλουν και να μας συκοφαντήσουν άδικα. Ωστόσο, αυτή η μεγάλη επιτυχία έχει μεγάλο αντίκτυπο και όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την Ορθοδοξη Εκκλησία.

Έχουμε πάρει πραγματικά τόσο κουράγιο από το Δημοτικό Σχολείο του Ι.Ν. της Αναστάσεως, που παρακαλούμε το Θεό και εσάς να βρεθεί δωρητής και να μας χτίσει και ένα Γυμνάσιο, στην ίδια πόλη με το Δημοτικό, στο Blantyre. Αυτό θα συντελέσει, ώστε να δίνουμε μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση και αγωγή, όπου η πίστη τούς προσφέρεται σωστά και ανόθευτα.

Αγαπητοί μας αδελφοί, πολύ σας παρακαλούμε, εσείς που πάντοτε είστε στο πλευρό μας, αφουγκραστείτε και αυτόν τον ευγενικό πόθο μας και γίνετε αρωγοί κατά τη δύναμή σας. Το έργο αυτό είναι επείγον, μια που τα παιδιά που έχουν φτάσει να τελειώνουν την 6η Δημοτικού επείγονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε κάποιο Γυμνάσιο. Παρακαλούμε το Θεό να βρεθεί ένας δωρητής για το Γυμνάσιο.

Δε θα παραλείψουμε, τέλος, να ευχαριστήσουμε τους αγαπητούς αδελφούς, που πρόσφεραν στην Ιεραποστολή μας τη δυνατότητα να γίνει εξόρυξη σε 7 (επτά) ακόμη πηγάδια, και έτσι να φέρουμε το πολύτιμο αγαθό του νερού κοντά στους ταλαίπωρους μαλαουϊανούς αδελφούς μας.

Ευχόμαστε σε όλους η αναστάσιμη χαρά να μας συνοδεύει καθημερινά και να φωτίζει όλων των ειδών τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Αμήν.

π. Ερμόλαος Ιατρού

Δείτε περισσότερα

Η Ορθοδοξία στα νησιά Φίτζι

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, οι φίλοι της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής είχαν την ευκαιρία να υποδεχθούν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ.

Ευάρεστος Θεώ γενόμενος ηγαπήθη

Εὐάρεστος Θεῷ γενόμενος ἠγαπήθη Πρόκειται για τον αγαπητό μας αδελφό και πατέρα Βαρνάβα, εφημέριο και πνευματικό πατέρα της αρτισύστατης Ορθοδόξου κοινότητος της