Δεξαμενές νερού στη Μαδαγασκάρη

Η πρώτη δεξαμενή νερού είναι έτοιμη
Η πρώτη δεξαμενή νερού είναι έτοιμη

Στη Νοτιοδυτική Μαδαγασκάρη, πατρίδα των φυλών Ανταντρόι, Μπάρα και Μαχαφάλυ, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν απειλητικά τη λειψυδρία. Η ανάγκη να το βρουν τούς κάνει μακρινούς οδοιπόρους πολλών χιλιομέτρων. Αναγκάζονται να το μεταφέρουν με ζώα ή στους ώμους σε κιβώτια.

Σ’ αυτό το δυσμενές περιβάλλον, η Ορθόδοξη Ιεραποστολή καλλιεργεί με τον άγιο σπόρο της αγάπης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού τις ψυχές των ιθαγενών. Στην προσπάθειά τους αυτή παράγουν έργο φιλανθρωπικό για το λαό της Μαδαγασκάρης. Σε πολλές περιοχές έχουν ανοιχτεί πηγάδια.

Δυστυχώς, στη νοτιοδυτική Μαδαγασκάρη, ο υδροφόρος ορίζοντας δεν επαρκεί για γεωτρήσεις. Γι’ αυτό, η Μητρόπολη αποφάσισε να κατασκευάσει δεξαμενές, εφοδιασμένες με κατάλληλα φίλτρα νερού, οι οποίες θα τροφοδοτούνται μηνιαίως μέσω υδροφόρου οχήματος από την πλούσια σε νερό βόρεια Μαδαγασκάρη.

Σε αυτό το άρθρο, παρουσιάζουμε την πρώτη δεξαμενή, χωρητικότητας 25.000 κυβικών εκατοστών, η οποία δημιουργήθηκε με κόστος 10.000 € από δωρεά διακεκριμένου δωρητή μας. Ο ίδιος δωρητής χρηματοδοτεί και δεύτερη δεξαμενή σε άλλο χωριό της περιοχής.

Κάθε δεξαμενή εξασφαλίζει το αναγκαίο νερό σε 1.000-2.000 κατοίκους. Ζητούμε τη βοήθειά σας, για να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τους γηγενείς στην περιοχή αυτή.

δεξαμενή

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων