Εργαστήρι Λάρτε

Στην υπηρεσία της μόρφωσης

Εργαστήρι Λάρτε

Με την χάρη του Θεού και τη βοήθεια της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής στη Θεσσαλονίκη αποπερατώθηκε η ανέγερση του εργαστηρίου ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Επαγγελματική Σχολή Αγίου Πέτρου στο Λάρτε της Γκάνας. Παρά τις δύσκολες συγκυρίες και τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, τα μέλη της Αδελφότητας κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα χρήματα για την ανέγερση του εν λόγω εργαστηρίου και όχι μόνο: σύντομα θα ξεκινήσει η ανέγερση εργαστηρίου φυσικών επιστημών.

Το εργαστήρι ηλεκτρονικών υπολογιστών έρχεται να συμπληρώσει τις ελλείψεις της Σχολής του Αγίου Πέτρου και να την καταστήσει μια από τις καλύτερες σχολές της επαρχίας του Λάρτε. Στη σχολή σήμερα φοιτούν 200 νέοι και νέες και υπάρχουν εκατοντάδες αιτήσεις από υποψήφιους και υποψήφιες. Εντός της σχολής λειτουργεί ο Ιερός Ναός της Αναστάσεως του Κυρίου και μεταξύ των άλλων μαθημάτων οι φοιτητές και οι φοιτήτριες διδάσκονται θρησκευτικά και κάθε Κυριακή μετά τη Θεία Λειτουργία λειτουργεί κατηχητικό σχολείο. Σε όλους τους σπουδαστές προσφέρεται γεύμα και στους περισσότερους παρέχεται δωρεάν στέγαση σε κοιτώνες.

Ο Άκκρας Γεώργιος

Δείτε περισσότερα

Ένας ακόμα τόπος μαρτυρίου

«Μετά τη σφαγή 17 αμάχων από την CODECO στο Djugu, τρομοκράτες της ADF σκότωσαν ανελέητα με τη σειρά τους 11 Κονγκολέζους στο

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων