Ιεραποστολικά Νέα από το Καμερούν

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.

Σας γράφω εν πρώτοις για να σας ευχαριστήσω για την συμμετοχήν σας κατά την Β΄ Ποιμαντικήν επίσκεψιν της Α.Θ.Μ. εις Καμερούν από 10ης – 23ης Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους, επ’ευκαιρία του εορτασμού των 50 ετών από της ιδρύσεως της Ι.Μ. Καμερούν.

Είναι πολύ σημαντικό δια την συνεργασίαν μας και την προώθησιν του Ιεραποστολικού έργου η επίσκεψις στελεχών των Ιεραποστολικών Συλλόγων στους ιεραποστολικούς αγρούς.

Εδώ «ιδίοις όμμασιν» μπορεί κάποιος να σχηματίσει εικόνα και του έργου αλλά και των δυσκολιών μας. Χαίρομαι διότι εδόθη η ευκαιρία να δείτε και την περιοχή του Β.Καμερούν που αποτελεί μια μοναδικότητα σ’όλη την Αφρική.

Και πάλιν σας ευχαριστώ για τον κόπο σας.

Τα θέματα των κατασκευών σε συνεργασία με την υμετέρα Αδελφότητας έχουν ως εξής:

1. Ο Ναός του Αγίου Δημητρίου στο Yaounde.

Μετά την αναχώρησιν του Μακαριωτάτου εκάλεσα τον υπεύθυνο της εταιρείας για να μου προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο της παραδόσεως του έργου. Σύμφωνα με το αρχικό μας συμβόλαιο και τα υπόλοιπα τέσσερα επιμέρους συμβόλαια απέμεινε κατά τις αποδείξεις πληρωμών μου ένα ελάχιστο ποσό των 400 ευρώ. Πιστεύω ότι σε λίγο χρόνο θα έχει παραδώσει ο εργολάβος ολοκληρωμένο το έργο.

2. Το Ιεραποστολικό Κέντρο στην Maroua.

Όπως διαπιστώσατε η κατασκευή έχει φθάσει σε ένα πολύ ικανοποιητικό σημείο με πίστωση του εργολάβου.

Εκτός του συμφωνητικού το οποίο είχαμε κάνει περιλαμβάνονται τα εξωτερικά μεταλλικά παράθυρα, πόρτες καθώς και οι αποχετευτικοί χώροι (3 βόθροι).

Μέχρι στιγμής έχω λάβει από την Αδελφότητα 65.000€ και απομένουν περίπου 20.000€ για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του και να μας παραδοθεί προς εξοπλισμό και χρήση.

Νομίζω όμως, όπως και εσείς διαπιστώσατε ότι και τα δύο έργα, είναι βασικής υποδομής και με μεγάλες προοπτικές και αξίζουν και τον κόπο και την ψυχική φθορά και τα έξοδα.

Ευχόμενος πάσαν παρά του Κυρίου χάριν και ευλογίαν εις πάντας υμάς διατελώ μετά της εν Κυρίω αγάπης.

†Ο Καμερούν Γρηγόριος

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων