Μια νέα εκκλησία γεννιέται

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Με την βοήθεια του Θεού είμαστε καλά. Θα ήθελα να σας αναφέρω μερικά νέα από την Ορθόδοξη ιεραποστολή μας στην Ινδονησία.

Αυτές τις μέρες θα αναχωρήσω στο νησί Νιας για να δω τα έργα μας εκεί και να συναντήσω τους δασκάλους του Ορθόδοξου σχολείου μας.

Μετά θα πάω στην Τζακάρτα να ευλογήσω έναν γάμο εκεί και μετά θα πάω Surabaya. Εκεί μια ομάδα Μουσουλμάνων, περίπου 25 άτομα, επιθυμεί να διδαχθεί για την Ορθοδοξία.

Όπως καταλάβατε, είμαι αρκετά καλά, αν και πλέον περπατώ με μπαστούνι.

Ο π. Πρόχορος Allo επισκέφθηκε τη νήσο Βόρνεο, για να μελετήσει πώς μπορούμε να ιδρύσουμε μια Ορθόδοξη ενορία εκεί. Με τα χρήματα που μας δώσατε από την Ελλάδα αγοράσαμε ένα οικόπεδο. Εκεί θέλουμε να χτίσουμε μια εκκλησία και ένα μικρό δωμάτιο για τον πατέρα Πρόχορο. Θα κοστίσουν 50.000 ευρώ. Παρακαλώ, να προσεύχεστε για το θέμα αυτό.

Επίσης, με τα χρήματα που μας δώσατε, νοικιάσαμε ένα χωράφι και φυτέψαμε ρύζι. Σε 3 μήνες θα το θερίσουμε και θα το πουλήσουμε και με τα χρήματα θα δώσουμε ένα βοήθημα στους ιερείς μας στην Ινδονησία, που στερούνται μισθού.

Με θερμές ευχαριστίες για την αγάπη σας και πολλές ευχές.

π. Χρυσόστομος Manalu

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων