Ευλογίες και πειρασμοί

Πριν από εβδομάδες ο Πρόεδρος της Ινδονησίας μάς προειδοποίησε ότι έρχεται πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση. Από την πλευρά μας το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να φυτέψουμε κάτι στα χωράφια μας. Έτσι την ερχόμενη εβδομάδα θα κατέβω στα χωράφια για να φυτέψουμε ντομάτες, γλυκοπατάτες, καλαμπόκια, ρύζι, ψάρια, κατσίκια και μάλιστα γουρούνια. Τώρα οι τιμές των πραγμάτων ανέβηκαν 4 φορές. Το ρεύμα ανέβηκε πολύ, τα βενζινάδικα ανέβηκαν 2 φορές. Η ανεργία είναι παντού. Έτσι αδελφοί μου, για να πραγματοποήσουμε το πρόγραμμα που ανέφερα χρειαζόμαστε περίπου 9.000 ευρώ.

Η «Αγία Σοφία» είναι ένα μεγάλο σχολείο, αρχίζει από τον Παιδικό μέχρι και το Λύκειο. Τώρα έχουμε πολλούς μαθητές και δυσκολευόμαστε στις τάξεις. Κατα την γνώμη μου χρειάζονται 2 τάξεις ακόμα διπλά από το Σχολείο μας. Ο εργολάβος μάς είπε ότι χρειάζονται 11.000 ευρώ. Παρακαλώ να προσεύχεστε για το θέμα αυτό να μας ελεήσει ο κάλος Θεός.

Στο μακρινό νησί Nias, έχουμε σχολείο και εκκλησία. Πρόσφατα έγινε μεγάλος αέρας και πηρέ το ταβάνι του σχολείου και της εκκλησίας. Μέχρι τώρα μόνο καρφώσαμε, δεν το αλλάξαμε, διότι δεν έχουμε τη χρηματική δυνατότητα. Χρειάζονται περίπου 1.500 ευρω. Η Θεολογική Σχολή είχε αποφοίτηση 50 φοιτητών στις 27 Αυγούστου.

Αυτά ήταν, αδελφοί μου, τα νέα μας. Εύχομαι ο Θεός να σας ευλογεί.

π. Χρυσόστομος Manalu

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων