Η Ιεραποστολή στο Νότιο Κονγκό

Η Ιεραποστολή στο Νότιο Κονγκό

Την Κυριακή 15 Μαΐου, οι φίλοι της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να υποδεχθούν τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κωνσταντιανής κ. Κοσμά (Θασίτη), βοηθό επίσκοπο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, που εργάζεται στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας.

Ο δραστήριος ιεραπόστολος της νότιας εκκλησιαστικής περιφέρειας του Κονγκό υπογράμμισε τη σημασία που έχει για την Ιεραποστολή της Αφρικής η συνεχής υποστήριξη που λαμβάνει από τους Έλληνες. Στη συνέχεια, ανέδειξε τα προβλήματα υποστελέχωσης και μίλησε για το πρώτο αντρικό μοναστήρι στην υποσαχαρική Αφρική. Αναλύοντας τη 50ετή διαδρομή της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην περιοχή, ανέδειξε τις ελπιδοφόρες προοπτικές για την ώριμη αυτή εκκλησιαστική κοινότητα των 150.000 πιστών.

Την Κυριακή 15 Μαΐου, στις 10.30 π.μ., σας προσκαλούμε στη Σύναξη της Αδελφότητάς μας, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσά μας επί της οδού Μακένζυ Κινγκ αρ. 6.

Με μεγάλη μας χαρά, θα φιλοξενήσουμε για πρώτη φορά τον Επίσκοπο Κωνσταντιανής Κοσμά, βοηθό επίσκοπο που εργάζεται στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγγας στο νότιο Κονγκό, για να μας μιλήσει για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή σε αυτή τη νότια επαρχία του Κονγκό (ΛΔΚ).

Δείτε περισσότερα

Η Ορθοδοξία στην Αιθιοπία

Ευχαρίστησε την Αδελφότητα για την υποστήριξη και την προσφορά εδώ και 60 χρόνια στους πολύπαθους λαούς της Αφρικής και ιδιαίτερα στην χώρα της Αιθιοπίας.

Η Ορθοδοξία στην Ανατολική Ουγκάντα

Ένα νοερό ταξίδι στις εσχατιές της Ανατολικής Ουγκάντας έκαναν οι φίλοι της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της 12ης