Πηγάδια

Διψώντες

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Γράφουμε για να σας αναφέρουμε την ανάγκη ενός πηγαδιού στην ενορία της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, Αγίου Παϊσίου και Αγίου Πορφυρίου. Βρισκόμαστε στην περιοχή Ntungamo, επαρχία της Δυτικής Ουγκάντας και στο όμορφο χωριό Rubaare, στο τριεθνές Ουγκάντας, Τανζανίας και Ρουάντας.

Η έλλειψη νερού είναι ένα μεγάλο γεγονός που επηρεάζει τη ζωή μας σε πολλά έργα. Η καθημερινότητά μας χωρίς καθαρό πόσιμο νερό είναι δύσκολη. Τα χωριά μας δεν έχουν εύκολη πρόσβαση, μιας και οι λίμνες βρίσκονται πολύ μακριά.

Τα βρέφη και τα νήπια επηρεάζονται περισσότερο από το βρόμικο νερό και πολλές φορές χάνουν τη ζωή τους. Τύφος, ελονοσία και χολέρα θερίζουν.

Τα μεγαλύτερα παιδιά περπατούν καθημερινά μεγάλες αποστάσεις για να φέρουν στο σπίτι τους νερό. Με κουβάδες ή μπιτόνια στο κεφάλι είναι αναγκασμένα να κουβαλούν 5, 10 ή και 20 λίτρα, ανάλογα με τις αντοχές τους.

Πηγάδια

Έχουμε βρεθεί πολλές φορές σε ανάγκη για νερό, για να κάνουμε βαπτίσεις, ή για μαγείρεμα στην κατασκήνωση των παιδιών, και έπρεπε να βάλουμε άνθρωπο να μας το φέρει με ποδήλατο ή μηχανάκι, πράγμα που κοστίζει πολύ κάθε φορά.

Έτσι σας παρακαλούμε θερμά να μας βοηθήσετε να δημιουργηθεί ένα πηγάδι στον χώρο της ενορίας μας για την κάλυψη της ανάγκης των ανθρώπων.

π. Αριστοτέλης Asiimwe

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων