Νέα σχέδια στη Σουμάτρα

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Με τη βοήθεια του Θεού και μάλιστα με τις προσευχές σας είμαστε καλά και ελπίζουμε να είστε καλά όλοι. Θα ήθελα να σας γράψω μερικά γεγονότα από την Ιεραποστολή μας.

Με πολύ πόθο, κόπο και όνειρα ιδρύσαμε την Σχολή του Αποστόλου Παύλου στο Medan το 2005. Σκοπός μας ήταν να υψώσουμε το όνομα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη μακρινή Ινδονησία και το πετύχαμε. Είναι μια τριτοβάθμια σχολή αναγνωρισμένη από την κυβέρνηση και αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία για μια μουσουλμανική χώρα σαν την Ινδονησία. Έχουμε αρκετούς φοιτητές, περίπου 250 άτομα και 21 καθηγητές και υπαλλήλους. Από τους φοιτητές αυτούς λαμβάναμε χαμηλά δίδακτρα για να μπορούμε να πληρώνουμε το προσωπικό μας. Αλλά λόγω του Covid-19 είναι όλα βουλωμένα.

Ζαλίστηκα πια. Το πρόβλημα αυτό το ανέφερα στον καλό μας ποιμενάρχη Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνο, αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε λύση. Η ενορία μας είναι ακόμη μικρή, καθώς και οι άλλες ιεραποστολές. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πράξουμε τα άλλα έργα της Ιεραποστολής. Κρίμα, αν την Ιεραποστολή μας στην Ινδονησία την αφήσουμε στην άκρη σ’ αυτή την δύσκολη κατάσταση. Με την πρόσφατη βοήθειά σας μπόρεσα να ελαφρύνω τα έξοδα των συμπρεσβυτέρων μου, οι οποίοι σας ευχαριστούν πολύ.

Πρόσφατα, αποφοίτησαν 38 φοιτητές από τη Θεολογική μας Σχολή στην πόλη Medan. Για μένα προσωπικά ήταν μια μεγάλη χαρά, διότι είναι σαν μια διαφήμιση στον κόσμο ότι εδώ στην Ινδονησία υπάρχει η Ορθόδοξη Εκκλησία και η Θεολογική Σχολή. Δηλαδή ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία συμμετέχει στη βελτίωση της συμπεριφοράς των ανθρώπων. Δόξα τω Θεώ! Όμως τώρα κουράστηκα να παλεύω μόνος, διότι τα οικονομικά μας δεν είναι καθόλου καλά. Αδελφοί, να με θυμάστε στην προσευχή σας, για να αντέξουμε και να αντιμετωπίσουμε αυτή την άσχημη κατάσταση.

Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 προβλέπω ότι η κατάσταση εδώ στην πατρίδα μας δεν θα είναι καθόλου καλή. Ούτε οι εκκλησίες λειτουργούν ούτε τα σχολεία. Να προσεύχεστε για μας για να περάσουμε την άσχημη αυτή κατάσταση.

Για να καλύψουμε τα καθημερινά μας έξοδα, πρέπει να κάνουμε κάτι. Εκτρέφουμε ήδη κοτόπουλα και γουρουνάκια, όπως σας είχαμε πει, και πρώτα ο Θεός τον Ιανουάριο θα κάνουμε τις πρώτες πωλήσεις. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε το μέλλον της Ιεραποστολής μας στην Ινδονησία, για το οποίο οφείλουμε τόσα πολλά σε σας και στην Αδελφότητά σας.

Με σεβασμό και αγάπη Χριστού,

π. Χρυσόστομος Manalu

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων