Ιεραποστολής Συναξάρι: Η νέα έκδοση της Ιεραποστολικής Βιβλιοθήκης

Η “Ιεραποστολική Βιβλιοθήκη“, η σειρά βιβλίων της Αδελφότητάς μας, απέκτησε τον 82ο τίτλο της.

Ο κ. Κωνσταντίνος Β. Μεταλλίδης, θεολόγος και μέλος της Αδελφότητάς μας, συνέγραψε ένα σύνολο 60 βιογραφικών κειμένων για γνωστούς και άγνωστους αγίους της Εκκλησίας μας, οι οποίοι διακρίθηκαν για τον ιεραποστολικό τους ζήλο. Τα κείμενα αυτά προσφέρονται τώρα σε έναν καλαίσθητο τόμο ταξινομημένα ημερολογιακά, για να μπορούμε εύκολα να ανατρέχουμε και να αναβαπτιζόμαστε στο πνεύμα εκείνων που αναλώθηκαν για την αγάπη του Χριστού και για τον φωτισμό των ανθρώπων.

Το “Ιεραποστολής Συναξάρι“, όπως επιγράφεται το βιβλίο, χαιρετίζει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο, ενώ προλογίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος.

Ευχόμαστε η έκδοση αυτή να εμπνεύσει κι άλλες ψυχές να μιμηθούν τους αγίους μας και να εργαστούν ιεραποστολικά για τη σωτηρία του κόσμου!

Κεντρική διάθεση: Βιβλιοπωλείο “Απολύτρωση”
Γ. Μπακατσέλου 5, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο και φαξ: 2310274518

Η Εκκλησία μας είναι ιεραποστολή και η ιεραποστολή είναι η Εκκλησία μας. Δεν νοείται Εκκλησία χωρίς ιεραποστολή, είναι νεκρά, όπως δεν υπάρχει χωρίς την ενανθρώπηση του Λόγου του Θεού Εκκλησία. Ο Χριστός ως ο μοναδικός ιεραπόστολος έγινε άνθρωπος για να σώσει και να ανεβάσει τον άνθρωπο στον Ουρανό και η ιεραποστολή αυτό έχεις ως σκοπό, να αναγγέλλει τον ερχομό του Χριστού και να ενώνει τον άνθρωπο με τον Χριστό. Ο Χριστός μας είναι ο μοναδικός Άρχων της ιεραποστολής. Η Παναγία μας η αρχόντισσα της ιεραποστολής. Ο Τίμιος Πρόδρομος είναι ο ιεραπόστολος της αναγγελίας του ερχομού του Χριστού. Οι άγιοί μας, οι όσιοι, οι μάρτυρες, οι ιεράρχες, οι κληρικοί, οι προφήτες μας είναι ιεραπόστολοι… Κάθε εορτή στην Εκκλησία μας κλείνει μέσα της την αναγγελία της αγάπης του Θεού στον άνθρωπο, υπηρετεί καθαρά την ιεραποστολή… Ο ιεραπόστολος πιάνει τον άνθρωπο από το χέρι, τον σηκώνει και τον οδηγεί στον Ουρανό και στην αιώνια ζωή. Ιεραποστολή στην Εκκλησία είναι τα πάντα.

Μητροπολίτης Κινσάσας Νικηφόρος

Δείτε περισσότερα

Απάτη σχετικά με την Ιεραποστολή στο διαδίκτυο

Το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανιστεί στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram) πολλοί λογαριασμοί που προσποιούνται ότι εκπροσωπούν Ορθοδόξους ιεραποστόλους, κυρίως από χώρες

Ιεραποστολή στην Covid εποχή

Πολλοὶ ρωτοῦν πολλὲς φορές, ποιὸ μπορεῖ νὰ εἶναι τὸ μεγαλύτερο προσὸν ποὺ θὰ μποροῦσε νὰ ἔχει κάποιος γιὰ νὰ κάνει Ἱεραποστολή. Καὶ