Μια ηλιαχτίδα φωτός μέσα στο 2020

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Το 2020 ήταν αναμφισβήτητα για όλους μας μια δύσκολη χρονιά. Κλονίστηκαν η υγεία, τα οικονομικά, ακόμη και η πίστη πολλών. Πολλές οι ανάγκες του κόσμου καθώς χάνανε τους πόρους επιβίωσης τους. Με τα λίγα μέσα που διαθέτουμε, κάναμε ό,τι μπορούσαμε να ελαφρύνουμε τον πόνο τους, ελπίζοντας ότι ο Άγιος Θεός θα βοηθήσει να καλυφτούν και οι ανάγκες της Μητροπόλεως μας. Πιστέψτε με ότι υπήρξανε στιγμές που δεν ήξερα αν θα μπορούσα να καλύψω τους μισθούς των Ιερέων μας. Δεν μας άφησε όμως ο Θεός. Όλο και κάποιος βρισκόταν με ένα μικρό βοήθημα. Όλο και κάτι ερχόταν και από εσάς. Σε όλους σας, γνωστούς και άγνωστους, είμαι βαθιά ευγνώμων.

Το 2020 μας έφερε όμως και χαρές. Οι πιστοί της Agboville, πόλη της Ακτής Ελεφαντοστού, βλέποντας ότι δεν θα περίσσευαν χρήματα και για την ανέγερση του Ναού τους, αποφάσισαν ότι θα τον χτίσουν οι ίδιοι, όπως και με ό,τι μέσα διέθεταν.

Είναι όντως με μεγάλη χαρά, και συγχωρέσετε με, αλλά και με κάποια υπερηφάνεια, που σας ανακοινώνω τη λειτουργία του νέου μας ενοριακού Ιερού Ναού στο Agboville. Ο νέος Ναός χτίστηκε με τις δωρεές και τις στερήσεις των πιστών της περιοχής, και με την επίβλεψη και τους κόπους των Ιερέων μας. Είναι ενθαρρυντικό και ταυτόχρονα συγκινητικό να βλέπει κάνεις σε αυτές τις δύσκολες περιόδους, τους Ιθαγενείς να αναλαμβάνουν πρωτοβουλία και μέριμνα για τις ενορίες τους, μη περιμένοντας ή ζητώντας βοήθεια απ’ αλλού. Ο νέος Ναός μπορεί να έχει ακόμη ατέλειες (λείπουν τα παράθυρα, οι πόρτες, η πλακόστρωση, το ρεύμα και το νερό), αλλά είναι τουλάχιστον λειτουργήσιμος. Μάλιστα, εκεί τέλεσαν τη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία και τη βάπτιση 15 κατηχουμένων.

Βάπτιση στον Ιερό Ναό της Agboville στην Ακτή Ελεφαντοστού

Και καθότι το 2020, επειδή συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από την κοίμηση του αγαπημένου μας Αγίου, είχε ονομαστεί «Έτος του Αγίου Νεκταρίου» από τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη μας κ. Θεόδωρο, ζήτησα την ευχή Του για να αφιερώσουμε τον νέο μας Ιερό Ναό στον Άγιο Νεκτάριο, Επίσκοπο Πενταπόλεως!

Εύχομαι ο Άγιος Θεός μας, δια πρεσβειών του Αγίου Νεκταρίου, να ευλογήσει το νέο έτος, την κάθε προσπάθεια που γίνεται προς δόξα Του, να χαρίζει σε όλους μας υγεία και πνευματική προκοπή, να μας ελεήσει και να δώσει τέρμα στην πανδημία που ταλαιπωρεί τον κόσμο Του.

Ταπεινός συνεργάτης σας στον Αμπελώνα του Κυρίου
✝Ο Άκκρας Πέτρος

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων