Σχολική στέγη στο Blantyre

Αγαπητοί εν Χριστώ συνεργάτες στο μεγάλο έργο για τη διάδοση της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης μας,

Γνωρίζω το ενδιαφέρον και την αγάπη σας, ιδιαιτέρως για την νεοσύστατη Επισκοπή του Μαλάουι. Σας ευχαριστώ εκ βαθέων για την στήριξη της Αδελφότητός σας, ευθύς εξ αρχής, στο δύσκολο έργο, που μου ανέθεσε η των Αλεξανδρέων δευτερόθρονος Εκκλησία.

Από τις πρώτες ημέρες μου στο τριτοκοσμικό Μαλάουι, προσπάθησα να εντοπίσω τις κύριες ανάγκες, όσον αφορά τις υποδομές των δραστηριοτήτων της τοπικής Εκκλησίας.

Έχω την γνώμη ότι στα σχολεία πρέπει να δοθεί η προτεραιότητα. Διότι, χωρίς αυτά, δεν μπορούν οι ιθαγενείς να καταρτιστούν στο ευαγγελικό κήρυγμα και να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή της Εκκλησίας.

Λοιπόν, αγαπημένοι μου αδελφοί, σας ενημερώνω, ότι το σχολείο δημοτικό και νηπιαγωγείο, που βρίσκεται δίπλα στον περίλαμπρο Ναό της Αναστάσεως, δώρο της αγάπης σας, έχει πρόβλημα μεγάλο στο κτηριακό του συγκρότημα από τις πολλές βροχές, οι οποίες προσφάτως έπληξαν το Μαλάουι.

Όθεν, απευθυνόμενοι στα φιλάνθρωπα σπλάχνα σας ζητούμε το ποσό των 10.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών, ούτως ώστε το σχολείο να συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του και να μορφώνονται τα παιδιά δίπλα στην Εκκλησία, προς δόξαν του Αναστάντος.

† Ο Μαλάουι Φώτιος

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων