Το φως του Χριστού ανάμεσα στα ορφανά

Όταν κάποιος είναι ορφανός, πτωχός ή όταν χηρεύει, φαίνεται πως τον περιμένει ένα ατέλειωτο σκοτάδι και απελπισία, σε τέτοιο βαθμό που πολλοί από μας θα νιώθαμε με βεβαιότητα ότι ο Χριστός μάς έχει εγκαταλείψει. Γι’ αυτό το λόγο, η Ορθόδοξη Εκκλησία επέλεξε να κηρύξει με έργα σ’ αυτή την περιθωριοποιημένη ομάδα της κοινωνίας μας.

Στα δύο χρόνια από την ίδρυση της Επισκοπής μας, έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα υποτροφιών, για να βοηθήσουμε τα φτωχά παιδιά να σπουδάσουν. Έχουμε ανοίξει ένα ορφανοτροφείο και το σχολείο της Αγίας Ταβιθάς, που στεγάζουν 30 παιδιά. Τα θρέφουμε και τα εκπαιδεύουμε, αλλά χρειαζόμαστε βιβλία και χρήματα για τους μισθούς των δασκάλων. Τα καλά νέα, όμως, είναι ότι πλέον τούς φτιάχνουμε ένα μόνιμο σπίτι, που πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο. Επίσης έχουμε ανοίξει και το ορφανοτροφείο του Μεγάλου Βασιλείου στο Κισίι, όπου πρόσφατα βαπτίσαμε 60 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και 16 ορφανά.

Έχουμε διάφορα επισιτιστικά προγράμματα, ενώ οι ιερείς μας περιοδεύουν στις διάφορες περιοχές για να διδάξουν τους πιστούς. Το επισκοπείο και το εκκλησάκι μας ολοκληρώθηκαν και αυτή τη στιγμή πρέπει να παράσχουμε νερό στις φτωχές οικογένειες και στο ορφανοτροφείο της Αγίας Ταβιθάς και στα χωριά της ενδοχώρας. Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας που κάνετε μια ουσιαστική διαφορά για τους ευάλωτους της ζωής. Χρειαζόμαστε πάντοτε τις προσευχές σας.

† Ο Κισούμου Αθανάσιος

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων