Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Με τη βοήθεια του Θεού, είμαστε καλά. Έλαβα το ποσό των 7.000 € για το νοσοκομείο μας. Ευχαριστώ πολύ για την αγάπη όλων σας και ιδιαιτέρως του π. Νικολάου Μαρκέτου. Ο Θεός να σας ανταποδώσει με τα πλούσια αγαθά Του. Επίσης, έλαβα το άγιο δισκοπότηρο και τις εικόνες για τον πατέρα Χαρίτωνα Ζέγκα. Την άλλη εβδομάδα θα κατέβω στο Νίας και θα του παραδώσω τα σκεύη.

Στις 16 Ιουλίου άρχισε το σχολικό έτος στην Ινδονησία. Την πρώτη μέρα πήγα στο χωριό Σουμπούλ, όπου βρίσκεται το σχολείο μας του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, και τους δίδαξα την Αγία Γραφή. Το πρόβλημα είναι ότι τα παιδιά δεν έχουν δική τους Αγία Γραφή. Έτσι, ζητούμε από την αγάπη σας να χρηματοδοτήσετε την αγορά 53 αντιτύπων της Καινής Διαθήκης από 15 ευρώ η καθεμία.

Έλαβα τα χρήματα των 2.000 ευρώ που μας στείλατε για τον τοκετό της διακόνισσας του πατρός Σάββα. Η διακόνισσα γέννησε ένα αγόρι στα μέσα Ιουλίου. Δόξα τω Θεώ! Τον Σεπτέμβριο, θα επιστρέψουν στο Τιμόρ. Προσωπικά δεν έχω τη δυνατότητα να αγοράσω τα εισιτήριά τους και να χρηματοδοτήσω τα νοίκια τους, τα απλά έπιπλα και σκεύη για το νέο τους σπίτι. Γι’ αυτό, παρακαλώ να τον βοηθήσετε. Ο πατήρ Σάββας θα είναι ο πρώτος Ορθόδοξος ιερέας που θα διακονεί μόνιμα στη χώρα του Ανατολικού Τιμόρ.

Αυτά είναι τα νέα μας, αδελφοί μου. Να εύχεστε να μας ενδυναμώνει ο καλός Θεός και να μας αγκαλιάζει η Παναγία μητέρα Του.

π. Χρυσόστομος Manalu

Προηγούμενο άρθροΆλλος ένας Ιερός Ναός γεννιέται
Επόμενο άρθροΠροκήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού μίσθωσης ακινήτου στην Πυλαία
Ο π. Χρυσόστομος Manalu γεννήθηκε στη Σουμάτρα της Ινδονησίας σε προτεσταντική οικογένεια. Έγινε Ορθόδοξος από τον π. Δανιήλ Byantoro και το 1994 ήρθε στην Ελλάδα για μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεολογία. Τότε συνδέθηκε ως λαϊκός με την Αδελφότητά μας και χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης. Επέστρεψε στην Ινδονησία το 2002, ίδρυσε την Ορθόδοξη Ιεραποστολήστη Βόρεια Σουμάτρα και διακονεί ως Αρχιερατικός Επίτροπος της Ινδονησίας υπό τη Μητρόπολη Σιγγαπούρης.