Μία νέα ενορία γεννιέται

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Χριστός ανέστη! Προσεύχομαι στον Πανάγαθο Θεό να σας δίνει υγεία και χαρά στην πορεία της ζωής σας. Ευχαριστούμε πολύ για τα χρήματα που μας στείλατε για τις εκτυπώσεις Ορθόδοξων βιβλίων. Είναι ένα πολύ σημαντικό δώρο για μας. Η εκτύπωση έχει ήδη αρχίσει.

Με τη χάρη του Θεού, περάσαμε το Άγιο Πάσχα με κατάνυξη. Οι πιστοί μας συμμετείχαν μαζικά στις ιερές ακολουθίες. Στο τέλος, τελέσαμε τον Εσπερινό της Αγάπης και μετά τον Εσπερινό γευματίσαμε όλοι μαζί στην αίθουσα της ενορίας μας και συνομιλήσαμε μέχρι αργά το απόγευμα.

Στις 12 Απριλίου 2018, τελέσαμε τον γάμο της κόρης μου, Σωτηρίας Μανάλου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μεντάν. Ήρθε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας και τέλεσε ο ίδιος τον γάμο μαζί με όλους τους ιερείς μας που διακονούν στη Σουμάτρα. Ο Σεβασμιώτατος είπε ότι αυτός ο γάμος είναι ο γάμος της χρονιάς!

Μετά τον γάμο της Σωτηρίας, κατέβηκα στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα να τελέσω τον γάμο ενός ενορίτη μας. Την επόμενη Κυριακή τελέσαμε την Θεία Λειτουργία στην ενορία μας στην Τζακάρτα μαζί με ιερείς από άλλες περιοχές και στη συνέχεια πήγα στη νήσο Τιμόρ για μια εβδομάδα, για να κηρύξω.

Όπως σας έχω ξαναπεί, από το Τιμόρ ήρθε κοντά μου στο Μεντάν, για να σπουδάσει, ένας νεαρός. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, τον πάντρεψα και τον χειροτόνησα. Τώρα είναι διάκονος και η σύζυγός του είναι έγκυος. Θα γεννήσει τον Ιούλιο. Όπως γνωρίζετε, οι ιερείς στην Ινδονησία δεν παίρνουν μισθό. Μετά τον τοκετό, ο διάκονος Σάββας θα επιστρέψει στο Τιμόρ. Δυστυχώς, δεν έχουμε την δυνατότητα να τους βοηθήσουμε.

Επίσης, αδελφοί μου, πριν από έξι μήνες ήρθε στην εκκλησία μας στο Μεντάν ένας ρωμαιοκαθολικός πάστορας. Άφησε την ενορία του και τα άμφιά του και ήρθε σαν λαϊκός να διδαχθεί την Ορθοδοξία. Τώρα μαθαίνει την Ορθοδοξία κοντά μου και θα ήθελε πολύ να δημιουργήσει Ορθόδοξες κοινότητες σε άλλες περιοχές. Το όνομά του είναι Ιωσηφίνος. Βεβαίως, προσπάθησα να τον βοηθήσω πνευματικά και οικονομικά, αλλά πολλές φορές δεν έχω τη δυνατότητα. Για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα τέτοιο άνοιγμα στην Ιεραποστολή μας εδώ, χρειαζόμαστε ένα ποσό στο ταμείο μας. Έτσι, αδελφοί, αν έχετε την δυνατότητα, βοηθήστε την μικρή προσπάθεια της Ιεραποστολής μας προς δόξαν του αγίου Τριαδικού Θεού.

Αυτά είναι τα νέα μας. Σας ευχαριστούμε πολύ για τη μεγάλη σας αγάπη προς την Ορθόδοξη Ιεραποστολή εδώ στην Ινδονησία.

Με πολλές ευχές,
π. Χρυσόστομος Μανάλου

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων