Όνειρα για την Ιεραποστολή

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Προσεύχομαι στον Πανάγαθο Θεό να σας δίνει υγεία και χαρά στην πορεία της ζωής σας. Τώρα, εδώ στην Ινδονησία ξεκίνησε το σχολικό έτος. Εδώ και μερικά χρόνια, φιλοξενούμε 15 παιδιά στο σπίτι μας, που πηγαίνουν στο σχολείο και χρειάζονται χρήματα για τα ναύλα, τα δίδακτρα και το φαγητό τους. Έτσι, ζητούμε και τις προσευχές σας, ώστε τα παιδιά αυτά να συνεχίσουν τις σπουδές τους και φέτος χωρίς εμπόδια.

Ο πατήρ Χαρίτων από το νησί Νίας είναι καλά. Εκεί έχουμε τρεις κοινότητες, μακρινές η μία από την άλλη. Επειδή έχουμε μόνο ένα δισκοπότηρο, όταν έχουμε Θεία Λειτουργία, το μεταφέρουμε μαζί μας. Όμως, από τις πολλές μετακινήσεις, το δισκοπότηρο αυτό άρχισε να χαλάει. Το ίδιο πρόβλημα έχει και ο π. Λουκάς στο Σουμπούλ, που έχει δύο κοινότητες, αλλά μόνο ένα δισκοπότηρο και θυμιατήρι. Δύσκολα τα πράγματα! Εάν είναι δυνατόν, αγαπητοί μου αδελφοί, να μας βοηθήσετε στο θέμα αυτό.

Ο π. Επιφάνιος Χατζηγιάγκου έγραψε ένα ωραίο βιβλίο με τίτλο «Η Ορθόδοξη Πίστη μας», που είναι πλήρες και σύντομο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ιεραποστολής. Το βιβλίο αυτό το έχω μεταφράσει στα ινδονησιακά με την ευλογία του π. Επιφανίου. Για την εκτύπωση αυτών των βιβλίων χρειαζόμαστε περίπου 7.500 ευρώ.

Αυτά είναι τα νέα μας, αδελφοί μου. Παρακαλώ, να προσεύχεστε να μας ενδυναμώνει ο καλός μας Θεός.

π. Χρυσόστομος Μανάλου

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων