Πασχαλινό ξεκίνημα

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,
Χριστός Ανέστη!

Με τις ευχές και ευλογίες του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου, η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην ανατολική Τανζανία, πάντοτε πρωτίστως με την χάρη του Θεού και βέβαια με τον ακούραστο ιεραποστολικό ζήλο του Σεβ. κ. Δημητρίου προχώρα με ευλογημένα αποτελέσματα, τόσο ποσοτικά αλλά κυρίως ποιοτικά.

Φέτος, την πραγματικά εορταστική ατμόσφαιρα της εορτής των εορτών, της πανήγυρης των πανηγύρεων και την αναστάσιμη χαρά βιώνουν τόσο οι 286 νεοφώτιστοι αδελφοί μας, που έλαβαν το άγιο βάπτισμα το Σάββατο του Λαζάρου, όσο και οι υπόλοιποι Χριστιανοί στις ενορίες της ανατολικής Τανζανίας, ιδιαίτερα δε στις νέες ενορίες μας όπως στο Κισάκι, όπου η κυβέρνηση επιτέλους μάς παραχώρησε μεγάλη έκταση για την ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος και Αγίας Ειρήνης και του Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Ιακώβου.

Στην πόλη Μβούμι, όπου υπάρχουν περίπου 300 κατηχούμενοι, προσπαθούμε να αποκτήσουμε οικοπέδο, προκειμένου να κτισθεί ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, δωρεά ζεύγους αγαπητών ανωνύμων δωρητών της Αδελφότητος Ορθόδοξου Εξωτερικής Ιεραποστολής και της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως.

Επίσης, στην πόλη Σοκόινε, στην οποία γεννήθηκε ένας από τους πρώτους πολιτικούς ηγέτες της ελεύθερης Τανζανίας, και πάνω στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στη διοικητική πρωτεύουσα της Τανζανίας, την Ντοντόμα, προχωρούμε ήδη στην απόκτηση οικοπέδου, προκειμένου να κτισθεί ο Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου, καρπός της αγάπης των πνευματικών παιδιών του Ιεραποστόλου π. Αντωνίου Στυλιανάκη από τη Θεσσαλονίκη, και πάλι με τη συμβολή της Αδελφότητος.

Αυτή την περίοδο προετοιμάζουμε δύο ακόμη ευσεβείς πολύτεκνους οικογενειάρχες, προκειμένου να χειροτονηθούν και να γίνουν οι νέοι Ιεραπόστολοι στη ζούγκλα της ανατολικής Τανζανίας, στις περιοχές Μικούμι και Σελού. Παρακαλούμε να προσεύχεσθε γι’ αυτούς τους δύο φερέλπιδες νέους ιθαγενείς Ιεραποστόλους, προκειμένου να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη την προσευχή του Αγίου Σιλουανού «δέομαί Σου, Κύριε, ἵνα γνωρίσωσί σε πᾶντες οἱ λαοί τῆς γῆς».

Εύχομαι το Φως της Αναστάσεως να φωτίσει όλους τους λαούς της γης και στα μέλη και τους δωρητές του ιεραποστολικού έργου η αναστάσιμη χαρά να φωλιάσει μονίμως στις καρδιές μας.

† Ο Ειρηνουπόλεως Δημήτριος

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων