Αναγκαίες εκτυπώσεις Ορθόδοξων βιβλίων

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Δοξάζουμε το Θεό, γιατί πάντοτε μάς συντρέχετε στις ανάγκες μας. Έτσι, σας ευχαριστούμε για τις 10.000 ευρώ, που μας στείλατε για την αγορά ενός ημιφορτηγού για τον πατέρα Χαρίτωνα Zega, που θα τον βοηθήσει να ζήσει αυτός και η οικογένειά του, καθώς, όπως γνωρίζετε, οι ιερείς μας εδώ στην Ινδονησία δεν παίρνουν μισθό. Με τα χρήματα αυτά θα πληρώσουμε επίσης τους δασκάλους για τα σχολεία μας στο χωριό Sumbul.

Χρόνια τώρα ετοιμαζόμαστε να γράψουμε Ορθόδοξα βιβλία. Τα βιβλία αυτά μας τα ζητάνε συνήθως οι άνθρωποι που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την Ορθοδοξία. Μέχρι τώρα έχουμε ελάχιστα τυπωμένα βιβλία στα ινδονησιακά. Τώρα έχουμε έτοιμα προς εκτύπωση 8 βιβλία, που έγραψε η πρεσβυτέρα Ελισάβετ και ο π. Χρυσόστομος Manalu.

Τα βιβλία αυτά είναι:

  1. Προσευχητάριο. Περιέχει την πρωινή προσευχή, προσευχές για διάφορες ανάγκες, οδηγίες για την εξομολόγηση, παρακλήσεις, μερικά τροπάρια και πολλά άλλα.
  2. Αρχαία Ελληνικά, για τη Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Παύλου, εδώ στο Μεντάν
  3. Ο Σατανάς και Εξορκισμοί. Η Ασία και ιδιαίτερα η Ινδονησία είναι η χώρα των πονηρών πνευμάτων. Μεταφράσαμε τους εξορκισμούς, που τους διαβάσαμε σε μερικούς ανθρώπους και με τη χάρη του Θεού έγιναν καλά.
  4. Α΄ και Β΄ προς Θεσσαλονικείς. Ερμηνευτικά για τις πρώτες επιστολές που έγραψε ο Απόστολος Παύλος.
  5. Μάρτυρες του Ιεχωβά. Αντιαιρετικό βιβλίο, για να προστατεύσουμε το ποίμνιό μας να μην ακολουθήσουν λανθασμένους δρόμους.
  6. Ορθόδοξη Πνευματικότητα.
  7. Οι Σύνοδοι και οι Αιρετικοί.
  8. Εισαγωγή στην Ορθόδοξη Θεολογία.

Αυτά τα 8 βιβλία πρέπει να τα τυπώσουμε, γι’ αυτό παρακαλώ να μας βοηθήσετε στο μεγάλο αυτό ζήτημα. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να πραγματοποιήσουμε το μεγάλο αυτό έργο.

Σχετικά με το νοσοκομείο μας εδώ στην Ινδονησία, μέχρι τώρα είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν ξέρω πια τι να κάνω. Θα το αφήσω στο έλεος του Θεού, διότι κουράστηκα πια.

Η Θεολογική μας Σχολή πηγαίνει καλά. Αλλά τους αποφοίτους από τη Σχολή μας τους παίρνουν οι Προτεστάντες. Εμείς δυστυχώς δεν τους προσφέρουμε θέσεις να εργαστούν στην Εκκλησία μας. Τώρα κοντά μου έχουμε 3 οικογένειες και οι άντρες θέλουν να γίνουν ιερείς. Τους έμαθαν τα εκκλησιαστικά και πέρασαν από τη Θεολογική μας Σχολή του Αποστόλου Παύλου, αλλά μέχρι τώρα περιμένουμε την ευλογία του Σεβασμιωτάτου για να τους χειροτονήσει.

Αυτά είναι τα προβλήματά μας, αδελφοί. Να εύχεστε να μας ενδυναμώνει ο καλός μας Θεός και να μας αγκαλιάζει η μητέρα μας Παναγία Θεοτόκος.

Με πολλές ευχές
π. Χρυσόστομος Manalu

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων