Ο πρώτος Καθεδρικός Ναός της Γουατεμάλας

Aγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής.

Η Ιερά Μητρόπολις του Μεξικού συνεχίζει το θεάρεστο Ιεραποστολικό της έργο στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Αυτή τη φορά τελέστηκαν στο Αγουακάτε της Γουατεμάλας τα εγκαίνια του πρώτου Καθεδρικού Ναού της χώρας, που οργάνωσε ο πατήρ Δαμιανός, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Μεξικού. Χιλιάδες ινδιάνοι των Μάγια υποδέχθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηναγόρα με τα άγια λείψανα των μαρτύρων, συρρέοντας με δάκρυα στα μάτια. Αυτό που συγκίνησε περισσότερο ήταν πως έψαλαν στα ελληνικά με μεγάλη κατάνυξη τον ύμνο του Χριστός Ανέστη και τη φήμη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηναγόρα. Το ποιήμα, που στείλατε στον Αρχιμανδρίτη Δαμιανό διαβάστηκε στα ισπανικά κατά τη διάρκεια της τελετής.

Με πολλή αγάπη για την Ορθοδοξία, μέσα στο πνεύμα του Πάσχα, ο Μητροπολίτης μας αγκάλιασε σα στοργικός πατέρας το λαό αυτό του Θεού και συνεχίζει το μεγάλο του έργο κάτω από τη σκέπη του Αναστάντος Χριστού και της Παναγίας του Ευαγγελισμού, στην οποία αφιερώθηκε και το όνομα του Ναού. Ευαγγελισμός στους Μάγια που δέχονται το αληθινό φως της Αναστάσεως!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στον πατέρα Ευάγγελο, τον εφημέριο του Ναού και όλους τους Γουατεμαλτέκους ιερείς ινδιάνους. Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους στα εγκαίνια του πρώτου Καθεδρικού Ναού της Γουατεμάλας, καθώς και στον εκπρόσωπο του Πατριαρχείου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δείτε περισσότερα

Εξωτερική Ιεραποστολη #250

Με τη χάρη του Θεού, το τριμηνιαίο περιοδικό μας “Εξωτερική Ιεραποστολή” συμπληρώνει 250 τεύχη απρόσκοπτης και συνεχούς κυκλοφορίας. Στο νέο τεύχος Σεπτεμβρίου

Εξωτερική Ιεραποστολή #249

Κυκλοφόρησε το καλοκαιρινό τεύχος της Εξωτερικής Ιεραποστολής με νέα και ανταποκρίσεις από 14 ιεραποστολικά κλιμάκια από την Αφρική, την Ασία, την Ωκεανία.