Διάλεξη για την Ιεραποστολή στο Μπουρούντι και τη Ρουάντα από τον επίσκοπο Ιννοκέντιο

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε στη Σύναξη της Αδελφότητάς μας το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπουρούντι & Ρουάντας κ. Ιννοκέντιο, την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 10.30 π.μ. στην αίθουσά μας, Μακένζυ Κινγκ 6.

Είστε όλοι προσκεκλημένοι, τόσο στη Σύναξη, όσο και στο συνεκκλησιασμό που θα προηγηθεί στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου (οδού Παύλου Μελά).

DSC_0458

Τόσο στο Μπουρούντι, όσο και στη Ρουάντα αγκάλιασαν την Ορθοδοξία με μεγάλη αγάπη.

Ψάχνοντας να εξηγήσω το λόγο και χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Ιεραποστολή μας είναι σχετικά νέα, από την άποψη ότι άρχισε να λειτουργεί μετά τον πόλεμο, οπότε είμαστε, κατά κάποιον τρόπο, άφθαρτοι.

Η κάθε μας εξόρμηση είναι γι’ αυτούς ένα γεγονός ιδιαίτερης σημασίας, γι’ αυτό και η υποδοχή που μας κάνουν είναι συγκινητική.

Άνθρωποι απλοϊκοί, χωρίς κάποια αξιόλογη παιδεία οι περισσότεροι –κι αυτό είναι επόμενο, εφόσον ο πόλεμος ήταν καταλυτικός για την εξέλιξη της ζωής τους– και παρ’ όλη την απλοϊκότητα τους, οι ερωτήσεις τους σχετικά με τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας, τα μυστήριά της, τα ιερά πρόσωπα και τις θρησκευτικές παραδόσεις κάθε άλλο παρά απλοϊκές είναι.

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων