Ο π. Χρυσόστομος Manalu στην Ελλάδα

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να γνωρίσουμε στους αγαπητούς φίλους της Ιεραποστολής ότι από τις 5 Οκτωβρίου και για ένα μήνα θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο Ινδονήσιος ιεραπόστολος της Βόρειας Σουμάτρας π. Χρυσόστομος Manalu. Ο π. Χρυσόστομος είναι η ψυχή της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Ινδονησία και ήταν από τους πρώτους που ασπάστηκε την Ορθοδοξία το 1983. Σπούδασε θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση.

Σήμερα είναι αρχιερατικός επίτροπος στην Ινδονησία της Ιεράς Μητροπόλεως Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας και με έδρα το Medan της Σουμάτρας επιτελεί εντατικό ιεραποστολικό έργο. Διευθύνει 13 ορθόδοξες κοινότητες στη Σουμάτρα, την Ιάβα και το Μπαλί, μία Ορθόδοξη θεολογική σχολή, ένα κολλέγιο πληροφορικής, 10 σχολεία και ένα πρότυπο νοσοκομείο.

Ο π. Χρυσόστομος θα μιλήσει σε εκδήλωση της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής στις 11 Οκτωβρίου, 11.30 π.μ. στην αίθουσα της Αδελφότητας (Μακένζυ Κινγκ 6, Πλατεία Αγίας Σοφίας, Θεσσαλονίκη), ενώ θα κάνει παρουσιάσεις για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Ινδονησίας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Πληροφορίες Τύπου και προγραμματισμός εκδηλώσεων: 2310.279910 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

DSC_0050

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων