Χτίζοντας μια φωλιά φροντίδας στη Μαδαγασκάρη

Το ορφανοτροφείο υπό ανέγερση
Το ορφανοτροφείο υπό ανέγερση

Αγαπητοί αδελφοί,

Σας πληροφορώ ότι η ανέγερση του Ορφανοτροφείου στην πρωτεύουσα Ανταναναρίβο συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς, λόγω της οικονομικής κρίσεως που αντιμετωπίζουμε κι εμείς εδώ στη Μαδαγασκάρη. Το κτήριο, όπως βλέπετε στη φωτογραφία, είναι αρκετά μεγάλο και για την αποπεράτωσή του απαιτείται χρόνος και χρήματα. Οι εργασίες βρίσκονται λίγο παραπάνω από τη μέση· έχει καλυφθεί σχεδόν το 60% των εργασιών.

Οι δυσκολίες είναι πολλές, όσον αφορά την εξεύρεση των χρημάτων, διότι, όπως γνωρίζετε κι εσείς, τα έσοδα της Ιεραποστολής μας έχουν μειωθεί κατά πολύ και με δυσκολία επιτελούνται οι εργασίες. Για την ολοκλήρωση και λειτουργία του ισογείου και του πρώτου ορόφου του έργου απαιτούνται ακόμη 200.000 ευρώ. Τους υπόλοιπους ορόφους τούς αναβάλλουμε για ευθετότερο χρόνο.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω αλλά και να σας παρακαλέσω να ενισχύσετε οικονομικά το έργο, μήπως ευρεθεί κάποιος δωρητής που θα μπορούσε να προσφέρει κάποιο σημαντικό ποσό, ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί το έργο. Η δωρεά που μας έστειλε ανώνυμη Θεσσαλονικιά ευεργέτης μέσω της Αδελφότητάς σας έχει ήδη αξιοποιηθεί για το χτίσιμο μιας πτέρυγας, η οποία θα λάβει το όνομα του συζύγου της.

Ελπίζουμε πως με τη χάρη του Θεού θα μπορέσουμε σύντομα να λειτουργήσουμε το ορφανοτροφείο μας, για να στεγάσουμε περισσότερα από 200 ορφανά και έκθετα βρέφη, που πλέον μεγάλωσαν και απαιτούν το δικό τους χώρο.

Με αγάπη Χριστού,
† Ο Μαδαγασκάρης Ιγνάτιος

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων