Πνευματικό καταφύγιο για τους νέους του Γιαουντέ

Αγαπητοί αδελφοί,

Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε! Σας έχω αναφέρει στο παρελθόν τη σημαντικότητα της παρουσίας του Ιερου Ναού του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Τριάδος στην πρωτεύουσα του Καμερούν Yaounde, ο οποίος κτίσθηκε με την ευγενή δωρεά της Αδελφότητας. Οι δύο αυτοί Ναοί λειτουργούν κανονικά από τον Οκτώβριο του 2011 με συγκεκριμένο πρόγραμμα ακολουθιών και Θείων Λειτουργιών τέσσερις φορές την εβδομάδα με σχετικό πρόγραμμα κηρυγμάτων και ομιλιών από όλους τους κληρικούς. Ήδη η παρουσία της Εκκλησίας μας έχει γίνει αισθητή στο κέντρο της πόλεως και ευχαριστούμε το Θεό για την ευλογία αυτή.

Πάντοτε σκεπτόμενοι την προαγωγή της ταπεινής ιεραποστολικής προσπάθειάς μας, αναζητούμε περισσότερα μέσα υποστήριξης του ευαγγελικού έργου. Σκεπτόμασταν πάντοτε να μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα κέντρο, το οποίο θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον του νέου κόσμου, για να προσεγγίσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία, και αυτό λόγω της γειτνίασης του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου με δύο μεγάλα Πανεπιστήμια. Εκατοντάδες φοιτητές περιφέρονται στην περιοχή αναμένοντας την έναρξη των μαθημάτων τους και, λόγω του ότι οι αίθουσες των Πανεπιστημίων δεν επαρκούν για το σύνολο των φοιτητών, οι μισοί περιμένουν να τελειώσει η πρώτη ομάδα, για να συνεχίσουν αυτοί στην ίδια αίθουσα.

Σκεφτήκαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μιαν ανοιχτή Βιβλιοθήκη – Αναγνωστήριο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διασυνδέσεις με ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες από όλο τον κόσμο μέσω του διαδικτύου και η βιβλιοθήκη αυτή να είναι ανοιχτή στους φοιτητές. Πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να δουλέψει θετικά για την ιεραποστολική μας προσπάθεια και σε βάθος χρόνου θα έχουμε πολλά θετικά αποτελέσματα, διότι με την προσφορά ενός πνευματικού καταφυγίου για το νέο κόσμο, παράλληλα γίνεται και η γνωστοποίηση της Ορθοδόξου Εκκλησίας, εφ’ όσον η Εκκλησία θα ευρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Ο περιβάλλων χώρος της Εκκλησίας είναι πολύ μικρός για κάτι τέτοιο, έτσι η ιδέα ετέθη σε κατάσταση αναμονής. Τελευταία μάς προσέγγισε ένας γείτονας και μας πρότεινε να μας πουλήσει το γειτονικό οικόπεδο 365 τ.μ. για 23.000 €. Θεωρούμε ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία.

Γνωρίζουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και υπάρχει παντού οικονομική στενότητα, αλλά ελπίζουμε ότι ο Κύριος δεν εγκαταλείπει ποτέ το Αποστολικό έργο, που άλλωστε είναι ο πυρήνας του μυστηρίου της ενσαρκώσεώς Του και ταπεινώς υπόθεση και της δικής μας ασημάντου υπάρξεως.

Μετά της του Κυρίου αγάπης και ευχών προς πάντα τα μέλη της Αδελφότητος,
Ο Καμερούν Γρηγόριος

Ιερατική οικογένεια έξω από το καλύβι της

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων