Βαπτίσεις στο Μπουρούντι

Ευλογίες και αγωνίες από το Μπουρούντι

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, φίλοι και εργάτες και συνεργάτες της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Αφρικανική γη,

με την χάρη του Θεού, τις ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ και τη δική σας ηθική και υλική συμπαράσταση, το ιεραποστολικό έργο προκόπτει στην ταλαιπωρημένη χώρα του Μπουρούντι.

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου άλλοι εκατό αφρικανοί αδελφοί μας προστέθηκαν στην Ορθόδοξη οικογένεια, άλλοι από αυτούς άθρησκοι και άλλοι προερχόμενοι από άλλες θρησκείες. Οι βαπτίσεις τελέσθηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Μπουζουμπούρα μετά από την Θεία Λειτουργία την οποία παρακολούθησαν όλοι, μετά την ολοκλήρωση του μυστηρίου όλοι κοινώνησαν τον αχράντων μυστηρίων γενόμενοι σύναιμοι και σύσσωμοι Χριστού.

Το ποίμνιό μας καθημερινά αυξάνει και μαζί αυξάνουν και οι ανάγκες για την δημιουργία ενοριών, ορθοδόξων εκπαιδευτηρίων και κατηχητικών Σχολείων.

Στο Μπουρούντι λειτουργούν σήμερα δύο Ναοί, ενώ άλλοι δύο σύντομα θα καθαγιάζουν την Αφρικανική αυτή γη. Παρ’ όλα αυτά οι ανάγκες μας είναι μεγάλες, αφού καθημερινά περιθάλπουμε εκατοντάδες άτομα, κυρίως παιδιά, τα οποία έχουν ανάγκη τη φροντίδα μας και τη συμπαράστασή μας, προκειμένου να μην περιμένουν να φάνε σκουπίδια, να μη μεγαλώνουν στους δρόμους και τις λάσπες και να μην πεθαίνουν από απλές ασθένειες.

Με την χάρη του Θεού και με την αγάπη συνανθρώπου μας, ο οποίος θέλει να μείνει ανώνυμος, αγοράσθηκε στην Ρουάντα το οικόπεδο, στο οποίο θα ανοικοδομηθεί το πρώτο Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Κέντρο, ώστε να ξεκινήσει και εκεί ο ευαγγελισμός της χώρας και η προσφορά της αγάπης του Χριστού.

Αν και η Ελλάδα περνά δύσκολες ώρες, παρ’ όλα αυτά στηρίζει το έργο της διάδοσης του Ευαγγελίου κατά το δυνατόν, γι’ αυτό από βάθους καρδίας σάς ευχαριστούμε και ζητούμε τις προσευχές σας.

Με αγάπη Χριστού,
Ο Μπουρούντι και Ρουάντας Σάββας

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων