Χειροτονία δύο Φιτζιανών ιερέων στη Θεσσαλονίκη. Ελάτε κι εσείς.

Οι Θεσσαλονικείς θα έχουν για ακόμη μία φορά την ευλογία να φιλοξενήσουν στην πόλη τους το Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας και Ωκεανίας γέροντα Αμφιλόχιο και δύο Ορθόδοξους Χριστιανούς από τα Νησιά Φίτζι, πρώην ινδουιστές, οι οποίοι βαπτίστηκαν πρόσφατα και πρόκειται να χειροτονηθούν ιερείς.

Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στα Φίτζι άρχισε πριν 5 χρόνια από τον γηραιότερο εν ζωή ορθόδοξο ιεραπόστολο, ο οποίος από το 1968 βρίσκεται στον αγρό της Ιεραποστολής. Με άοκνη επιμέλεια και αμείωτο ζήλο, ο γέροντας έχει καλλιεργήσει τις ψυχές των Φιτζιανών, οι οποίες βλάστησαν και απέφεραν καρπούς. Η Αδελφότητά μας από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό του. Ήδη έχουν βαπτιστεί πολλοί Φιτζιανοί, πολυνησιακής αλλά και ινδικής καταγωγής, και έχει χειροτονηθεί ένας ιερέας. Λόγω αυτής της πνευματικής σύνδεσης που έχει η πόλη μας με την Ιεραποστολή των Φίτζι, οι νέες χειροτονίες θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη.

Ελάτε κι εσείς να χαρείτε μαζί μας την Κυριακή της Πεντηκοστής 12 Ιουνίου στο Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, όπου θα γίνει η πρώτη χειροτονία, και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 13 Ιουνίου στο Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιπποδρομίου, όπου θα γίνει η δεύτερη.

Δείτε περισσότερα

Εξωτερική Ιεραποστολη #250

Με τη χάρη του Θεού, το τριμηνιαίο περιοδικό μας “Εξωτερική Ιεραποστολή” συμπληρώνει 250 τεύχη απρόσκοπτης και συνεχούς κυκλοφορίας. Στο νέο τεύχος Σεπτεμβρίου

Εξωτερική Ιεραποστολή #249

Κυκλοφόρησε το καλοκαιρινό τεύχος της Εξωτερικής Ιεραποστολής με νέα και ανταποκρίσεις από 14 ιεραποστολικά κλιμάκια από την Αφρική, την Ασία, την Ωκεανία.