Ο Σεβ. κ. Αμφιλόχιος μοιράζει μπανάνες σε φτωχά παιδάκια

Τα Φίτζι χρειάζονται το δικό τους Ναό και ορφανοτροφείο

Στα νησιά Fiji, εκεί που ανατέλλει ο φυσικός ήλιος, τώρα ανατέλλει στις καρδιές των εντοπίων ανθρώπων ο ασύγκριτα υπεροχότερος πνευματικός ήλιος, ο άκτιστος και αιώνιος, ο Ήλιος της Δικαιοσύνης, ο Χριστός. Το δένδρο της Ορθοδόξου Εκκλησίας ρίζωσε και βλάστησε. Προ δύο ετών, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας και Ωκεανίας κ. Αμφιλόχιος χειροτόνησε τον πρώτο Φιτζιανό ιερέα π. Βαρθολομαίο, καταγόμενο από το μεγαλύτερο νησί Viti Levu. Εφέτος, στις 12 και 13 Ιουνίου 2011, τελέστηκαν άλλες δύο χειροτονίες εις πρεσβύτερον.

Πανηγυρίζουμε, συγχαιρόμαστε μαζί με τους Φιτζιανούς αδελφούς μας και δοξάζουμε το Θεό. Η Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής αισθάνεται χαρά, τιμή και ευλογία για αυτό το πνευματικό γεγονός, ότι εδώ στη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής, την πατρίδα των Φωτιστών των Σλαύων Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, έγιναν αυτές οι δύο χειροτονίες. Όμως, η Ιεραποστολή έχει και αγωνίες και ανάγκες.

Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2011, ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητάς μας, ο Σεβασμιώτατος μάς περιέγραψε και τις ιεραποστολικές ευλογίες, δραστηριότητες και χαρές, και τις ανάγκες, μεταξύ των οποίων ιεράρχησε ως άμεση προτεραιότητα την κατασκευή ενός Ιερού Ναού στο όνομα της Αγίας Τριάδος και ενός Ορφανοτροφείου δίπλα στον Ι. Ναό. Το οικόπεδο υπάρχει στην περιοχή της πόλης Lautoka. Αγοράστηκε με χρήματα της Αδελφότητάς μας από τις δωρεές των συμπολιτών μας. Πιστεύουμε ακράδαντα και εμπιστευόμαστε στον Πανάγαθο Θεό και στο Άγιο Πνεύμα, ότι Εκείνος ο Παράκλητος θα φωτίσει και θα βρει τους δωρητές. Δεν αποκάμνουμε, ούτε δειλιάζουμε. Ζει Κύριος ο Θεός.

Βάιος Πράντζος

Πρόεδρος της Αδελφότητας

Ο Σεβ. κ. Αμφιλόχιος μοιράζει μπανάνες σε φτωχά παιδάκια

Η Αδελφότητά μας επιθυμεί να στηρίξει τα πρώτα αυτά βήματα της Ορθοδοξίας στα νησιά Φίτζι. Προσευχόμαστε στο Θεό να αναδείξει νέους δωρητές, οι οποίοι θα θελήσουν να συνεισφέρουν στα θεάρεστα αυτά έργα.

Δείτε περισσότερα

Ένας ακόμα τόπος μαρτυρίου

«Μετά τη σφαγή 17 αμάχων από την CODECO στο Djugu, τρομοκράτες της ADF σκότωσαν ανελέητα με τη σειρά τους 11 Κονγκολέζους στο

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων