Ορθόδοξοι γάμοι στο Σουμπούλ

Αγαπητά και σεβαστά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,

Χαίρετε εν Κυρίω!

Με την Βοήθεια του Θεού η Ανατολή της ημέρας μάς βρίσκει καλά. Επιθυμώ να σας αναφέρω την τρέχουσα Ιεραποστολική μας Δραστηριότητα εδώ στην Ινδονησία.

Στις 3 Φεβρουαρίου  2011 αναχώρησα για την νέα Ορθόδοξη κοινότητα μας του Αγίου Εφραίμ στο Sumbul, για να τελέσουμε το ιερό μυστήριο του γάμου σε 13 οικογένειες. Με πολύ λαχτάρα και προσμονή οι παππούδες και οι γιαγιάδες παίρνουν θέση με τάξη για να αρχίσουμε το Ιερό Μυστήριο. Η εκκλησία γεμάτη για να δούνε τους πατέρες και τις μητέρες τους να στεφανώνονται στην αληθινή Ορθόδοξη εκκλησία μας. Στη χαρά τους συμμετέχει το δάκρυ τους και η συγκίνηση ζωγραφίζεται στα πρόσωπα τους.

Όταν τελέσαμε το μυστήριο του γάμου έφεραν τα πρώτα προϊόντα από τα χωράφια τους, ρύζι, διάφορα λαχανικά, καφέ και πολλά άλλα. Ευλόγησα όλα τα αγαθά με προσευχή και κατόπιν μου τα έκαναν δώρο.

Μετά στην αυλή του Ιερού Ναού ετοίμασαν φαγητό για όλη την ενορία και κατόπιν χορέψαμε. Έπειτα τους έδωσα πνευματικές συμβουλές που αφορούν τον Ορθόδοξο γάμο. Χάρηκαν πάρα πολύ και αργά το απόγευμα επέστρεψα στην πόλη Medan.

Αδελφοί μου με την βοήθεια του Θεού αυξάνονται τα έργα της Ιεραποστολής μας εδώ στην Σουμάτρα. Τον Πατέρα Αθανάσιο τον στέλνω σε πολλές περιοχές να διακονεί εκεί. Τώρα έχουμε δύο νέες Ορθόδοξες κοινότητες στο Hiligeo – Nias και την άλλη στο Pargambiram, οι οποίες έχουν την ανάγκη ανέγερσης ιερού ναού.

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη βοήθειά σας. Από την πρεσβυτέρα Ελισάβετ,  τα παιδιά Σωτηρία, Ευαγγελία και τη μοναχή Αγνή σας στέλνουμε εγκάρδιους χαιρετισμούς.

Με πολλές ευχές

π.  Χρυσόστομος  Manalu

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων