Ιεραποστολικά νέα από την Ινδονησία

Medan – Ινδονησία 7 Μαίου 2011

Αγαπητοί και σεβαστοί μου αδελφοι, Χριστός Ανέστη!

Με την βοήθεια και την ευσπλαχνία του Θεού είμαστε καλά. Θα ήθελα να μεταφέρω στην αγάπη σας νέα από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή μας στην Ινδονησία.

Πρόσφατα βρήκα ένα χωράφι περίπου 20 στρεμμάτων προς πώληση και το κόστος αυτού είναι 12.500 ευρώ. Σας παρακαλώ, αδελφοί μου, να προσέυχεσθε γι αυτό το αίτημά μου να βρεθεί δωρητής. Με την αγορά αυτή όχι μόνο θα καλυφθούν τα έξοδα,  όταν πηγαίνω εκεί, αλλά και θα μπορώ να βοηθώ με συσσίτια τα φτωχά παιδιά αυτών των κοινοτήτων, καθώς επίσης θα μπορούμε να τα στέλνουμε στο Σχολείο με έξοδα της Ιεραποστολής μας

Νέος Ιερός Ναός στο Pargambiran

  • Στις 7 Απριλίου 2011 θέσαμε το θεμέλιο λίθο για την ανέγερση του νέου Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο χωριό Pargambiran. Σας ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά για τα έξοδα της ανέγερσης του Ιερού Ναού, τα οποία προσέφερε ανώνυμη δωρήτρια δια μέσου της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής. Αποστέλω μερικές φωτογραφίες από την κατασκευή αυτού του Ιερού Ναού.

Εγγραφές στα σχολεία

  • Στο τέλος του Απρλίου 2011 θα κάνουμε τις εγγραφές των νέων μαθητών και φοιτητών σε όλες τις Σχολές μας. Να προσεύχεσθε να μας στείλει ο καλός μας Θεός καλά και φρόνιμα παιδιά στα Σχολεία μας.
Από τα σχολεία της Σουμάτρας

Οι φάρμες της Ιεραποστολής

  • Στην Ιεραποστολή μας έχουμε μερικά οικοτροφεία όπου μένουν 68 παιδιά. Για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες τους δημιουργήσαμε μικρή φάρμα και τώρα έχουμε 20 γουρουνάκια.
  • Στην κοινότητα μας Αγίου Ιωάνου Ραμόνια πριν από ένα χρόνο, ο π. Νικόλαος Μαρκέτος από το Σίδνεϋ της Αυστραλίας μάς έδωσε ένα χρηματικό ποσό και αγοράσαμε γη, για να φυτέψουμε ρύζι. Τώρα αυτό το καλλιεργήσιμο έδαφος είναι πολύ χρήσιμο και καλύπτει ένα μέρος από τα έξοδα της Ιεραποστολής.
  • Τώρα έχουμε δύο νέες κοινότητες, είναι ο Άγιος Εφραίμ στο Lae Rias και η κοινότητα Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στο Pargambiran, οι οποίες είναι κοντινές μεταξύ τους. Σκέπτομαι ότι τα καλλιεργήσιμα εδάφη τους είναι γόνιμα και θα είναι καλό να φυτέψουμε καλαμπόκια και διάφορα λαχανικά. Αυτό νομίζω θα ελαφρύνει τα έξοδά μας, επειδή επισκέπτομαι συχνά τις περιοχές αυτές. Πρόσφατα βρήκα ένα χωράφι περίπου 20 στρεμμάτων προς πώληση και το κόστος αυτού είναι 12.500 ευρώ. Σας παρακαλώ, αδελφοί μου, να προσέυχεσθε γι αυτό το αίτημά μου να βρεθεί δωρητής. Με την αγορά αυτή όχι μόνο θα καλυφθούν τα έξοδα,  όταν πηγαίνω εκεί, αλλά και θα μπορώ να βοηθώ με συσσίτια τα φτωχά παιδιά αυτών των κοινοτήτων, καθώς επίσης θα μπορούμε να τα στέλνουμε στο Σχολείο με έξοδα της Ιεραποστολής μας.

Νέος Ιερός Ναός στο Hiligeo

6. Σας ευχαριστούμε πολύ δια τους κόπους που μας καταβάλλετε συνεχώς, και με τη βοήθεια σας βρέθηκε ένας μεγάλος ευεργέτης να αναλάβει τα έξοδα για την ανέγερση του Ιερού Ναού στο Hiligeo, Nias. Ενημέρωσα τους κατοίκους της περιοχής αυτής και χαρήκανε πάρα πολύ, γιατί ένας φιλεύσπλαχνος και ευσεβής γιατρός από τη Θεσσαλονίκη ανέλαβε τα έξοδα για την ολοκλήρωση του Ιερού Ναού στο μακρινό νησί του Ινδικού Ωκεανού, το Νίας.

π. Χρυσόστομος Manalu

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων