Η ιεραποστολή και η οικονομική κρίση

Την περίοδο αυτή διασχίζουμε τρικυμιώδη οικονομική καταιγίδα. Ελπίζουμε με πιθανότητες να διαπλεύσουμε τα στενά της ύφεσης μετά περίπου (3)έτη. Κατόπιν θα συναντήσουμε επικίνδυνους υποθαλάσσιους ύφαλους στην πορεία μας προς την έξοδο…  Αυτό σημαίνει συνέχεια επαγρύπνηση στην κουπαστή της ανάγκης και επιδέξιους χειρισμούς ευλυγισίας στο πηδάλιο της οικονομίας.Δυστυχώς ηθικός αυτουργός είναι ο πολίτης, γιατί δεν καταξίωσε ευσυνείδητη κομματική πυξίδα για να ευρισκόμαστε σε γαλήνια νερά, έστω και μερικής ευημερίας.Το συνοδευόμενο όραμα προς το εθνοσωτήριο λιμάνι είναι ενδοψυχική ευχή όλωνμας.

Όμως δεν πρέπει να λησμονούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο, οι οποίοι με σχισμένο το πανί της ελπίδας πνίγονται από οικονομικούς θανατηφόρους κυκλώνες. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (Π.Ο.Υ.) ανεβάζει πλέον τον αριθμό των παιδιών που τερματίζουν τη δύση της ζωής τους σε 25.000 κάθε ημέρα. Το δράμα αυτό του θανάτου ξετυλίγει την ενοχή μας και η θλίψη επισκιάζει τη χαρά.

Η Αδελφότητά μας στην αθόρυβη πορεία της (από το 1963) παρέχει συσσίτια, εμβόλια, φάρμακα σε ορφανά και φτωχά παιδιά. Ανεγείρει σχολεία όλων των βαθμίδων, ιατρείων, κλινικών, ορφανοτροφείων, ανοίγει πηγάδια και καλύπτει διάφορες κοινωνικές ανάγκες.

Το τρέχον έτος χρηματοδοτούμε διάφορα έργα τα οποία κινδυνεύουν να μην ολοκληρωθούν, λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Στην Αφρική: Δύο (2) Δημοτικά σχολεία στο Κισανγκάνι του Κονγκό και στο Μπουρούντι και ένα (1) Γυμνάσιο-Λύκειο στην Ουγκάντα (NGOMBE), δύο (2) Ιερούς Ναούς Αναστάσεως του Κυρίου στη Σιέρρα Λεόνε και στο Μαλάουι. Στην Ινδία ένα (1) ορφανοτροφείο αρρένων στην Καλκούτα (υπάρχει θηλέων). Κοντάσε όλα αυτά τα έργα πρέπει να συνεχίσουμε να καλύπτουμε τα οργανωμένα συσσίτια, έξοδα εκπαίδευσης παιδιών και διάνοιξης πηγαδιών.

Οι ευχαριστίες μας προς τους δωρητές ταξιδεύουν καθημερινά όπως τα κύματα της θάλασσας, συνοδεύοντας τα ταξίδι της ζωής τους. Και ο μισθός πολύς εν τοις ουρανοίς.

Η Αδελφότητα

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων