Ομαδικές βαπτίσεις και γάμοι στο Sumbul

Αγαπητοί αδελφοί μου, χαίρετε εν Κυρίω!

Με την βοήθειαν του Θεού είμαστε καλά, ελπίζω κι όλοι εσείς να είστε καλά. Θα ήθελα να σας πληροφορήσω μερικά γεγονότα από την Ιεραποστολή μας εδώ στην Ινδονησία, ιδιαίτερα στην Σουμάτρα:

  • Πρόσφατα τέλεσα δύο γάμους, ένα στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Medan και ένα στο καινούργιο κλιμάκιο της Ιεραποστολής Sumbul
  • Στις 10-10-2010 την Κυριακή, μετά την Θεία Λειτουργία αναχώρησα στο χωριό Sumbul για να θέσουμε τους θεμέλιους λίθους της νέας Εκκλησίας. Μαζί μου ήταν ο π. Αθανάσιος από Tarutung, ο π. Νικόλαος Μαρκέτος ένας ιερέας συνταξιούχος από την Αυστραλία που μας έστειλαν χρήματα για να χτίζουμε την εκκλησία στο χωριό Sumbul. Δόξα τω Θεώ! Ελπίζω στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2010 θα έχει τελειώσει ο Ι. Ναός
  • Αρχές Ιανουαρίου 2011 έχω πρόγραμμα να τελέσουμε ομαδικές βαπτίσεις εκεί στο Sumbul, μήπως έχετε υποψήφιους νονούς για 25 άτομα; Εκτός από αυτό αδελφοί μου  έχουμε πρόγραμμα να τελέσουμε ομαδικούς ορθόδοξους γάμους στην καινούργια μας εκκλησία στο Sumbul και θα καλέσουμε πολλούς ανθρώπους να δουν τον ορθόδοξο γάμο, για να είναι ως μέσον Ιεραποστολής στα δύο χωριά. Επειδή έχω σκοπό να  δώσουμε φαγητό για όλους στο τέλος του μυστηρίου, χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας. Υπολογίζω ότι χρειαζόμαστε χρήματα περίπου 1.250 ευρώ. Αδελφοί μου μόλις τελειώσει το κτήριο του Ιερού Ναού στο Sumbul, έχω σκοπό να αγοράσουμε 150 πλαστικές καρέκλες.
  • Στις 16 Οκτωβρίου 2010, ο φύλακας του Σχολείου μας Αγία Σοφία, Μιλτιάδης Sipayung κοιμήθηκε. Ήταν πολύ καλός, να προσεύχεσθε σας παρακαλώ για την ψυχή του και για την οικογένειά του.
  • Μόλις φθάσουν τα χρήματα που μας στείλατε για τις βαπτίσεις θα κατέβω στο Hilifaosi-Nias για να κάνουμε ομαδικές βαπτίσεις. Στο Hilifaosi-Nias δεν έχουμε ακόμη ναό. Εάν βρεθεί ένας καλός δωρητής θα ιδρύσουμε μια Ορθόδοξη κοινότητα: τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
  • Αυτά είναι τα νέα μας προς το παρόν. Σας ευχαριστούμε επίσης για το ποσό των 20.000 ευρώ για την συνέχιση του 3ου ορόφου της Ακαδημίας και Θεολογικής Σχολής του Αγ. Αποστόλου Παύλου.  Σχετικά με την εξέλιξη της οικοδομής της Ακαδημίας μας θα σας γράψω ξεχωριστά. Τέλος, δια όλη την βοήθεια σας, σας ευχαριστούμε πολύ.

Με πολλές ευχές

π. Χρυσόστομος Manalu

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων