Ευχαριστήριο από την Τανζανία

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, Χριστός ανέστη!

Χαίρομαι που επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, διότι αισθάνομαι την προσευχή και το ενδιαφέρον της Αδελφότητος, προς το Ιεραποστολικό έργο στην Τανζανία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αδελφότητα δια τις νέες δωρεές δύο ανωνύμων κυριών προς ανέγερση των Ι. Ναών Αγ. Νεκταρίου και Αντωνίου, ως και δια την προσφορά έξι ανωνύμων αδελφών του ποσού των 10.000 Ευρώ δια τη διάνοιξη τεσσάρων πηγαδιών και την ανοικοδόμηση μιας οικίας πολύτεκνης οικογένειας. Ευρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι ολοκληρώθηκε η διάνοιξη των τεσσάρων πηγαδιών και περισσότεροι από 12.000 ιθαγενείς αδελφοί μας καθημερινά δοξάζουν το Θεό και έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Επίσης προχωρούν οι εργασίες στους Ι. Ναούς και θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού 2010 θα είναι έτοιμοι και οι δύο ναοί, για να δοξάζεται ο θεός σε μία περιοχή όπου μέχρι πριν πέντε χρόνια η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ελάχιστα γνωστή, ενώ σήμερα υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες Ορθόδοξοι (3.100 νεοφώτιστοι το πρώτο δίμηνο του 2010).

Τελειώνοντας, θα ήθελα να σας ευχηθώ ο δωρεοδότης Κύριός μας Ιησούς Χριστός να ανταποδίδει πλούσια τα ελέη Του, να σας χαρίζει κάθε ευλογία, βλέποντας και άλλους συνανθρώπους μας να κατανοούν ότι «Χριστός το φως του κόσμου εστίν».

Μετ’ εγκαρδίων ευχών

+Ο Ειρηνουπόλεως Δημήτριος

 

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων