Εγκατάσταση στο Μπουρούντι

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Καλησπέρα από την καρδιά της αφρικανικής γης, από το πολύπαθο και δύσκολο Μπουρούντι όπου τα σημάδια του εμφυλίου πολέμου είναι ακόμα νωπά.

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, θέλω από βάθους καρδίας να σας ευχαριστήσω για το ποσό των 15.000€ τα οποία έδωσε η Αδελφότητα κατά την συνάντηση μας στα γραφεία της Αδελφότητας στην Θεσσαλονίκη, 10.000€ για την αγορά οικοπέδου και 5.000€ για τα εν εξελίξει έργα. Τα χρήματα για την αγορά οικοπέδου για την ανοικοδόμηση του επισκοπείου τα κρατάω έως ότου βρεθεί κάποιο κατάλληλο διότι τα οικόπεδα εδώ είναι σπάνια και πανάκριβα.

Τώρα θέλω να ζητήσω την βοήθειά σας για την αγορά ενός αυτοκινήτου, μεταχειρισμένου, για να με διευκολύνει στις μετακινήσεις μου διότι μέχρι αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ ταξί και δυσκολεύομαι εκτός του ότι είναι πανάκριβες οι μετακινήσεις με αυτά τα μέσα εδώ. Βρήκα ένα αυτοκίνητο μεταχειρισμένο με 10.000 EURO. Αν μπορείτε βοηθήστε με για την αγορά του.

Επίσης καταφέραμε και εξασφαλίσαμε ένα οικόπεδο 3 στρεμμάτων στην περιοχή Κινάμα με σκοπό να κτιστεί Ναός και Σχολεία, είναι σε κεντρικό σημείο και ο Ναός θα δεσπόζει από παντού δηλώνοντας την παρουσία της ορθοδόξου Ιεραποστολής στην περιοχή. Σας αποστέλλω φωτογραφίες του οικοπέδου.

Κάνω μεγάλη προσπάθεια για να οργανώσω το κέντρο του Μπουρούντι γύρω από το οποίο υπάρχουν χιλιάδες δυστυχισμένοι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από την πείνα διότι τα πάντα εδώ είναι πανάκριβα και από τις αρρώστιες διότι στην χώρα δεν υπάρχουν ούτε νοσοκομεία ούτε οργανωμένα ιατρεία.

Η βοήθειά σας είναι σημαντική, όχι μόνο η υλική αλλά και η ηθική. Θέλω ακόμα μία φόρα να σας ευχαριστήσω για την ηθική συμπαράσταση και να σας ζητήσω να μεταφέρετε στο Διοικητικό Συμβουλίου και στα μέλη της Αδελφότητας τις θερμές μου ευχαριστίες για την υποστήριξη του Ιεραποστολικού Έργου στο Μπουρούντι, την Ρουάντα και το Ανατολικό Κονγκό.

Με θερμές ευχαριστίες

+ Ο Μπουρούντι & Ρουάντας Σάββας

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων