Απονομή μεταλλίων από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας σε μέλη της Αδελφότητας

Την Κυριακή 8/11/2009 στην αίθουσα της Αδελφότητας έλαβε χώρα η τελετή απονομής τιμητικών μεταλλίων, του Τίμιου Σταυρού του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου και διπλωμάτων της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ προς δύο εκλεκτά μέλη της Αδελφότητάς μας, τον ταμία κ. Κωνσταντίνο Δαουδάκη, ιδρυτικό μέλος της Αδελφότητας, και τον αντιπρόεδρο κ. Νόστη Ψαρρά. Τα μετάλλια παρέδωσε, ως εκπρόσωπος του Πατριάρχου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως (Τανζανίας) κ. Δημήτριος. Ο Μακ. Πατριάρχης εκτιμώντας την επί πολλών ετών ανιδιοτελή προσφορά και διακονία προς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και προς τις ιεραποστολές των αφρικανικών χωρών εξέφρασε τα αισθήματα δικαίου και αγάπης της καρδιάς του με την πράξη αυτή.

Και οι δύο εργάστηκαν επί σειρά ετών για την Εξωτερική Ιεραποστολή μέσα από θέσεις ευθύνης της Αδελφότητας ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και διέθεσαν ολοκληρωτικά τη ζωή τους.

Ο κ. Κωνσταντίνος Δαουδάκης είναι από τα παλαιότερα και σεβάσμια μέλη της Αδελφότητας, υπήρξε ιδρυτικό μέλος το 1963 και υπηρέτησε εναλλακτικά σε διάφορες θητείες ως πρόεδρος, ταμίας, γενικός γραμματέας και μέλος των διοικητικών συμβουλίων. Παρακολούθησε από κοντά την πορεία και την εξέλιξη της Ιεραποστολής στην Αφρική από τη γέννησή της και είναι γνώστης των προβλημάτων της. Εφάμιλλη είναι και όλη η διακονία του κ. Νόστη Ψαρρά.

Για όλα τα μέλη της Αδελφότητάς μας οι διακρίσεις αποτελούν τιμή και ευλογία. Εκφράζουμε τις άπειρες ευχαριστίες μας προς την Α.Θ.Μ. Πάπα και Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρο Β’, καθώς και προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο για την τιμή που μας έκανε και είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τα τελευταία ιεραποστολικά νέα στην Τανζανία.

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων