Χειροτονία υποτρόφου μας από την Ουγκάντα

20150416_132934[1]
Ο Εμμανουήλ Kamanya κατάγεται από τη Busoga της Ουγκάντας. Είναι γιος του π. Στεφάνου Lunagula, ενός Ορθόδοξου κληρικού της Μητροπόλεως Καμπάλας, και από πολύ μικρός βαπτίστηκε και κατηχήθηκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Σε έναν κόσμο αυξανόμενα εχθρικό προς τη χριστιανική πίστη, στον οποίο όμως ταυτόχρονα όλο και περισσότεροι ποθούν, αναζητούν και βαπτίζονται Ορθόδοξοι κάθε μέρα και ο αριθμός των αθέων παγκοσμίως μειώνεται, ο Εμμανουήλ ανταποκρίθηκε από καρδιάς στο κάλεσμα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και επέλεξε να σπουδάσει στην Ορθόδοξη ιερατική σχολή του Αγίου Αθανασίου στην Αλεξάνδρεια, με σκοπό να αφιερώσει τον εαυτό του στο μεγάλο σκοπό της Ιεραποστολής. Το 2010 ήρθε στη Θεσσαλονίκη, για να συνεχίσει τις σπουδές του στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Εδώ τον γνωρίσαμε, εκτιμήσαμε την ποιότητα του χαρακτήρα του και από τότε τον στηρίζουμε κάθε μήνα μέσω του προγράμματος των σπουδαστικών βοηθημάτων.

Την Πέμπτη 23 Απριλίου, κατά τη Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη, ο Εμμανουήλ θα αξιωθεί να λάβει από τα χέρια του Μητροπολίτη Βαρνάβα τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης, με τις ευχές και ευλογίες του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί για πολλοστή φορά ένας υπότροφος της Αδελφότητάς μας γίνεται ιερέας του Υψίστου και σύντομα θα ενταχθεί στο ιεραποστολικό έργο της Ουγκάντας. Ευχόμαστε ο Θεός να τον ευλογήσει, ώστε δι’ αυτού να γίνουν Ορθόδοξοι και να μεταλάβουν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού δεκάδες χιλιάδες ψυχές στην αφρικανικό ήπειρο.

Σας προσκαλούμε όλους να προσέλθετε σε αυτό το μεγάλο πανηγύρι της Ιεραποστολής!

Ο Εμμανουήλ με την οικογένειά του και το Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο
Ο Εμμανουήλ με τη σύζυγό του και το Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων