Αχυροκαλύβα-εκκλησία

Στιγμές χαράς στη Μαδαγασκάρη

Αγροτική σχολή

Αγαπητά μέλη της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής,

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω, ότι η αγροτική σχολή στο Adranovory του Tulear, την οποία χρηματοδότησε η Αδελφότητά σας, τελείωσε τον περασμένο μήνα. Παρακαλώ, ενημερώστε και τον δωρητή κ. Αγαθάγγελο Μηλιάδη και ευχαριστήστε τον εκ μέρους μου. Τώρα προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τα χρήματα, που απαιτούνται για τον εσωτερικό εξοπλισμό, όπως θρανία, γραφεία, ντουλάπες κ.λπ.

Η αγροτική σχολή βρίσκεται σε κεντρικό μέρος και θα εξυπηρετήσει, όσον αφορά στην προσέλευση μαθητών, όλη τη γύρω περιοχή.

Όλοι χάρηκαν για το έργο αυτό, διότι πράγματι είναι πρωτότυπο και προορίζεται για νέους, οι οποίοι δε γνωρίζουν κάποια εργασία, και τώρα τους δίνεται η ευκαιρία να μάθουν πώς να καλλιεργούν τη γη.
Ενημέρωσα και το Μακαριώτατο Πατριάρχη μας κ.κ. Θεόδωρο, και σύντομα θα τελέσουμε τα εγκαίνια, για να δοθεί σε λειτουργία. Χάριτι Θεού, όλα τα έργα προχωρούν.

Η πρώτη αγροτική τεχνική σχολή στην περιοχή Tulear
Η πρώτη αγροτική τεχνική σχολή στην περιοχή Tulear

Βαπτίσεις

Το έργο μας προχωρεί προς όλες τις κατευθύνσεις, παρ’όλες τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουμε.
Έχουμε μεγάλη προσέλευση στην Ορθοδοξία και τον περασμένο Νοέμβριο, ο π. Θεοδόσιος από την Ουρανούπολη, ο οποίος μας επισκέπτεται κάθε χρόνο με την ευλογία του Σεβασμ. Μητροπολίτου Ιερισσού κ.κ. Νικοδήμου, μαζί με τους τοπικούς κληρικούς τέλεσαν 1.500 βαπτίσεις. Οι άνθρωποι χάρηκαν, διότι εκπληρώθηκε η επιθυμία τους πολλών ετών.

Φιλανθρωπία

Το πρωινό συσσίτιο των παιδιών, που παρέχουμε σε 800-900 παιδιά ημερησίως, σταμάτησε για λίγο λόγω της οικονομικής κρίσης, που μας επηρεάζει κι εμάς πολύ. Συνεχίζεται όμως πλέον κανονικά με την αποστολή των 15.000 € από την Αδελφότητά σας. Έτσι τα φτωχά παιδιά έχουν ένα απλό πρωινό, που ποτέ δεν το έχουν στο σπίτι τους. Γι’ αυτό σας ευγνωμονούμε.

Η κατάσταση δυστυχώς παραμένει η ίδια. Παντού φτώχεια, πόνος, αρρώστιες. Λυπάται κανείς βλέποντας όλη αυτή τη δυστυχία των ανθρώπων, που σε εκλιπαρούν έστω για μια μικρή βοήθεια, ώστε ο καθένας να ανακουφισθεί από το πρόβλημα, που τον απασχολεί.

Η θέση μας είναι λεπτή. Χρειάζεται, να συνδυάσουμε την αγάπη με τη διάκριση αλλά και την εμπειρία από την εργασία μας στους ιεραποστολικούς αγρούς.

Συσσιτούντα παιδιά στο Ανταναναρίβο
Συσσιτούντα παιδιά στο Ανταναναρίβο

Ιεροί Ναοί

Οι ανάγκες όμως δε σταματούν εδώ, διότι επείγει η ανοικοδόμηση Ιερών Ναών. Οι πρόχειροι ναοί από χώμα καταστρέφονται από τους τυφώνες και οι άνθρωποι δεν έχουν ένα μέρος δικό τους να τελούν τις ιερές ακολουθίες.

Ζητούμε τη βοήθειά σας και σ’ αυτό τον τομέα. Δεν ξεχνούμε όμως και τη δύσκολη περίοδο, που διέρχεται η πατρίδα μας. Προσευχόμαστε ο Θεός να δώσει σύντομα τη λύση.

Οι εργασίες στο ορφανοτροφείο προχωρούν ικανοποιητικά, καθώς και η πτέρυγα, την οποία έχει αναλάβει η Αδελφότητά σας.

Αχυροκαλύβα-εκκλησία

Δοξάζουμε το Θεό για όλα, όσα γίνονται προς δόξαν δική Του. Ευχαριστούμε όλους τους αγαπητούς φίλους της Εξωτερικής Ιεραποστολής, οι οποίοι παρ’ όλη την κρίση, που υπάρχει, δε μας ξεχνάτε και μας ενισχύετε με κάθε τρόπο, που μπορείτε.

Ο Θεός μαζί σας

Ο Μαδαγασκάρης Ιγνάτιος

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων