Χειροτονία ιερέα από τη φυλή Ουλουγκούλου

Με απλότητα και εκκλησιαστική λαμπρότητα, ο νεαρός διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως π. Πασχάλιος Mayuma χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο.

Αξίζει να τονίσουμε ότι ο π. Πασχάλιος είναι ο πρώτος Ιερέας από την φυλή Ουλουγκούλου, στην περιοχή Kimamba – Kilosa, όπου παλαιότερα (προ 50 ετών) ζούσαν τουλάχιστον 500 ελληνικές οικογένειες!

Το συγκινητικό μυστήριο τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης και των Αγίων Αρσενίου και Παΐσίου Morogoro. Στον λόγο του, ο Σεβ. κ. Δημήτριος θυμήθηκε τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων κ.κ. Νικήτα τόσο για την μεγάλη του προσφορά στην Ιεραποστολή της Τανζανίας, όσο και για την επέτειο των 25 ετών από τη χειροτονία του εις Πρεσβύτερο στις Ινδίες από τον ίδιο.

Την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν εκατοντάδες Ορθόδοξοι, ανάμεσά τους και δεκάδες νεοφώτιστοι από την ενορία της Αγίας Ειρήνης Mvumi. Παρέστησαν επίσης πάρα πολλοί ιθαγενείς Ουλουγκούλου, οι οποίοι μετά την πανηγυρική «Τράπεζα Αγάπης», προσφορά των αδελφών Λεσπουρίδη από το Russelsheim της Γερμανίας εις μνήμην των γονέων τους Λαζάρου και Χαρικλείας, πανηγύρισαν και συνεχάρησαν με το δικό τους αφρικανικό τρόπο τον Ιερέα από την φυλή τους.

Ο π. Πασχάλιος θα είναι υπεύθυνος για τις 4 νέες ενορίες στην περιοχή προς την διοικητική πρωτεύουσα της Τανζανίας Dodoma, όπου ήδη έχουμε χτίσει τα τελευταία πέντε έτη 2 νέους Ιερούς Ναούς.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δείτε περισσότερα

Ένας ακόμα τόπος μαρτυρίου

«Μετά τη σφαγή 17 αμάχων από την CODECO στο Djugu, τρομοκράτες της ADF σκότωσαν ανελέητα με τη σειρά τους 11 Κονγκολέζους στο

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων