Πώς έγινα Χριστιανός

Χριστός Ανέστη!

Ονομάζομαι Sri Gunarjo και γεννήθηκα το 1961 στην Ινδονησία. Ο πατέρας και η μητέρα μου ήταν μουσουλμάνοι και είχαν άλλα 8 παιδιά.

Όταν ενηλικιώθηκα, αρρώστησα σοβαρά και χρειάστηκε να νοσηλευτώ στο νοσοκομείο επί ένα μήνα. Οι γιατροί έλεγαν πως είναι δύσκολο να συνέλθω και πως δεν έχω πια καμία ελπίδα να ζήσω. Όμως, ο Θεός είχε άλλα σχέδια…

Προσευχήθηκα μέσα μου και είπα πως, αν συνέλθω, θα σπουδάσω θεολογία. Δόξα τω Θεώ, Εκείνος άκουσε την προσευχή μου και πραγματικά θεραπεύτηκα. Επειδή θεραπεύτηκα, όπως είπα, άρχισα να σπουδάζω στο Ινδονησιακό Ευαγγελικό Κολλέγιο. Έτσι έγινα Χριστιανός.

Λίγο αργότερα, ο Θεός μού αποκάλυψε την Ορθόδοξη πίστη. Βαπτίστηκα και προσκάλεσα και τους γονείς μου να ασπαστούν τον χριστιανισμό στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο πατέρας μου πήρε το όνομα Χαράλαμπος και η μητέρα μου το όνομα Ελισάβετ.

Ιερέας χειροτονήθηκα στις 4 Δεκεμβρίου 1996 στην Κορέα από τον Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας Ευθύμιο. Τώρα υπηρετώ 4 ενορίες στην Ιάβα: της αγίας Αικατερίνης, των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, του αγίου Φανουρίου και της Κοίμησης της Θεοτόκου. Έχουμε 350 πιστούς, 50 κατηχουμένους και τέσσερις ακόμη κοινότητες χωρίς ναούς.

Ο Θεός να σας έχει καλά.

π. Μεθόδιος Sri Gunarjo

Δείτε περισσότερα

Ένας ακόμα τόπος μαρτυρίου

«Μετά τη σφαγή 17 αμάχων από την CODECO στο Djugu, τρομοκράτες της ADF σκότωσαν ανελέητα με τη σειρά τους 11 Κονγκολέζους στο

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων