Νέα σελίδα στην Ιεραποστολή της Ωκεανίας

Χριστός Ανέστη, αδελφοί μου!

Η Eκκλησία του Χριστού γεννήθηκε την ημέρα της Πεντηκοστής με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος στις κεφαλές των Αγίων Αποστόλων και τους μεταμόρφωσε από απλούς αλιείς σε Αλιείς ανθρώπων. Με τη σειρά τους οι Άγιοι Απόστολοι μετέδωσαν τη Θεία Χάρη στους μαθητές τους και αυτοί με τη σειρά τους στους δικούς τους μαθητές. Από τότε λοιπόν η παρουσία της Χάριτος του Τριαδικού Θεού στον κόσμο και στα ανθρώπινα, λαμβάνει χώρα μέσω της Ιεροσύνης.

Η Ιεροσύνη είναι ο φορέας της Αγιοπνευματικής κληρονομιάς στον κόσμο μας και στα ανθρώπινα.

Χωρίς Ιεροσύνη δεν υπάρχει Εκκλησία.

Χωρίς την Ιεροσύνη δεν μεταδίδεται η Θεία Χάρις διά των Αγίων Μυστηρίων της Εκκλησίας μας.

Χωρίς την Ιεροσύνη δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια της αποστολής της Εκκλησίας.

Χωρίς την Ιεροσύνη η Αγιότητα καθίσταται ένα μακρινό όνειρο για τον άνθρωπο.

Εκκλησία υπάρχει εκεί που η Ιεροσύνη είναι ενεργή.

Οι παραπάνω σκέψεις έρχονται στο μυαλό μας με την αφορμή ότι το φετινό Πάσχα ήταν το τελευταίο που στα νησιά και στην Ιεραποστολή του Ειρηνικού Ωκεανού, οι φορείς της Ιεροσύνης ήταν οι τέσσερις ιερείς που χειροτόνησε ο γέροντας Αμφιλόχιος.

Από την αναστάσιμη ημέρα του 2024 κανείς πλέον από τους πατέρα Βαρνάβα, πατέρα Παναγιώτη, πατέρα Γεώργιο και πατέρα Βαρθολομαίο δεν θα βρίσκεται στις εκκλησίες των Φίτζι, Τόγκα και Σαμόα για να διδάξει, να κατήχησει, να λειτουργήσει, να ευλογήσει, και να αγιάσει. Η κοίμηση, η ασθένεια, η αδυναμία είναι οι φορείς των αλλαγών.

Μια καινούργια περίοδος ξεκινά για την ιεραποστολή του Ειρηνικού. Τα πέντε παιδιά μας που ετοιμάζονται για την Ιεροσύνη δεν είναι ακόμη σε κατάλληλη ηλικία και δύο από αυτά δεν έχουν τελειώσει ακόμα τις σπουδές τους. Δεν θα θέλαμε να ανακόψουμε τη δυναμική της εκπαιδεύσεώς τους λόγω των πρόσκαιρων λειτουργικών αναγκών και να στερήσουμε την Εκκλησία του Ειρηνικού από μελλοντικά άξιους και καταρτισμένους ιερείς.

Τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πρόκληση της ελλείψεως ιερέων. Μονάχα ο πάτερ Αλέξιος, ο οποίος χειροτονήθηκε πριν δύο χρόνια και λειτουργεί στη Λαμπάσα των Φίτζι, είναι ο μοναδικός εντόπιος Ιερέας.

Για τα επόμενα 2-3 χρόνια τουλάχιστον χρειαζόμαστε ιερείς έμπειρους και καταρτισμένος, φωτισμένους από το Άγιο Πνεύμα και πρόθυμους να διακονήσουν τους νεοφώτιστους αδελφούς μας.

Χρειαζόμαστε ιερείς από την Ελλάδα ικανούς και έμπειρους να φέρουν με υπευθυνότητα το ευαγγέλιο του Χριστού στα νησιά. Χωρίς Ιεροσύνη δεν υπάρχει Εκκλησία. Χωρίς ιερείς δεν υπάρχει Ιεραποστολή.

Κάνουμε έκκληση στην αγάπη σας να βρεθεί ο πολυτιμότερος παράγοντας της Ιεραποστολής, ο Ιερέας. Για να υπάρξει συνέχεια στο επιτελεσθέν έργο εδώ και 15 χρόνια έργο και για να υπάρξει ελπίδα στη ζωή των νέων εν Χριστώ αδελφών μας του Ειρηνικού Ωκεανού.

* * *

Μετά το Πάσχα και για διάστημα 6 μηνών ήλθαν αξιόπιστοι τεχνίτες από την Ελλάδα και επιτελούν τεχνικές εργασίες συντήρησης στις εκκλησίες μας Αγία Τριάδα, Αγία Παρασκευή και Κοίμηση της Θεοτόκου, αντικατάστασης οροφής του ιεραποστολικού κέντρου στο Sabeto, επισκευαστικές εργασίες στις κτιριακές υποδομές του ορφανοτροφείου Αγίας Ταβιθάς και χώρων φιλοξενίας.

Εργασίες αποπεράτωσης Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Τόνγκα

Επίσης προετοιμάζουν υποδομές για την ανέγερση του παιδικού σταθμού και του σχολείου στο Σαμπέτο, ενώ προγραμματίζεται και η μετάβασή τους στην Τόγκα για την ολοκλήρωση του Ναού του Αγίου Γεωργίου που οι ίδιοι είχαν ανεγείρει.

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλης κλίμακας συντήρηση που επιτελείται από την περίοδο του κορωνοϊού. Η υποστήριξη και η συμβολή σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη ευλογία για την Εκκλησία της Ωκεανίας.

Ευχόμαστε η Χάρις και η χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου μας να είναι παρούσες στη ζωή σας.

Χριστός Ανέστη, αδερφοί μου!

Ο Νέας Ζηλανδίας Μύρων

Δείτε περισσότερα

Ένας ακόμα τόπος μαρτυρίου

«Μετά τη σφαγή 17 αμάχων από την CODECO στο Djugu, τρομοκράτες της ADF σκότωσαν ανελέητα με τη σειρά τους 11 Κονγκολέζους στο

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων